Winnerträck och Gössle

juni 7, 2017 at 7:02 e m 2 kommentarer

I en kommentar till ett inlägg om Winnerbäck, Gessle, Neil Young m.m. skriver signaturen ”En okänd välgörare” att Neil Youngs texter är skit. Som ett exempel tar hon denna lite udda Young-skapelse.

Vi återkommer med en egen analys men först en dito om Winnerbäcks så hyllade alster: Utkast till ett brev: ”Jag skall skriva några rader från tippen, från högkvarteret Greta Garbo” Vad är detta? Vilken tipp? Har han det så förfärligt stökigt hemmavid att det liknar en soptipp?  Högkvarteret Greta Garbo?  Menar han Garbomuseet i Högsby? Milde skapare.

Nej detta är skräp och pekoral. Punkt slut. Ett lysande exempel är samarbetet mellan Gessle och Winnerbäck i en förfärlig historia, ”Småstadsprat” som är ursprunget till ”trätan”. Vi skall kanske i ärlighetens namn påpeka att vi såg Gessle i ett TV- program, förmodligen ”Skavlan”. Karln var inte otrevlig eller divig på något sätt, utan snarare tvärt om. En ganska trevlig prick som kanske inte rår för att han aldrig kom i målbrottet.

Neil Youngs ”Mashed potatoes och T-bone?” Vad är detta? Neil har gjort sig känd för socialt engagemang och deltar i kampen för ursprungsbefolkningen i Staterna.

Det behövs inte så mycket fantasi för att se bilden framför sig: En trasig, uthungrad existens i New Yorks sämre kvarter har hittat en mosbricka med lite intorkade rester. Han slår sig ner på en bänk och låter sig smaka av spillet från den rike mannens bord. Den magerlagde färgade mannen är kanske inte helnöjd men det är bättre än inget. Emellertid kan han inte låta bli att drömma om en grillade T- bone, som hade gjort lyckan fullkomlig.

Att han upprepar budskapet enträget, är bra, och hans gitarr är som alltid värd att lyssna på.

En annan förklaring som är rimlig: Neil Young är känd för att gå sin egen väg och han gör var som faller honom in. Han blev en gång stämd av sitt skivbolag för att han gjort en skiva som inte ”lät som Neil Young”.

Det kanske helt enkelt handlar om ett utslag av skämtlynne. Skämt passar också in på Winnerbäcks och Gessles musik, men då har ordet en annan betydelse.

Entry filed under: Musik. Tags: , , , , .

Nationaldag Sol och rök

2 kommentarer Add your own

 • 1. En okänd välgörare  |  juni 8, 2017 kl. 4:22 e m

  Hon? Vad menar författaren med det? Fast det är klart, endast en kvinna besitter förmågan att inse storheten i LWś musik och text. Vilket ni uppenbart inte lyckas med. Beklagar.
  Att ”Mashed potatoes och T-bone faller er i smaken säger mer om er än om själva ”låtskrivaren”. Med tanke på er ålder är det faktiskt ganska uppenbart att ni gillar låten. Enformig och upprepande. Till och med ni lyckas komma ihåg texten och något vidare musiköra behövs inte för att kunna skräna med.
  Den enda vägen Neil Young borde gå är den till audiologen. Stort projekt, hon/han lär inte bli arbetslös under en lång tid framöver. När han ändå är ute och traska så kan han ta vägen om pensionen också.
  Måste också påpeka raden om den stackars hemlösa. En sådan tolkning kan endast en människa som aldrig sovit utomhus annat än i en väl inredd rävkur säga. Möjligtvis i en fåtölj från ikea i ett jakttorn också.. Vad får er att tro att en t-bone är det som skulle göra lyckan total för en stackars hemlös.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 8, 2017 kl. 6:27 e m

  Bäste okände välgörare. Att jag gissade att du är en kvinna är logiskt.. Det brukar vara kvinnor som gillar Winnerträck. Vi blir nog aldrig överens om vad som är bra resp. dålig musik och det är nog så det skall vara. På så sätt tjänar även mediokra artister som LW en och annan krona. Det är bra för då slipper han att äta gammalt potatismos som stackaren i NY . Ha det bra och återkom gärna med fler uppfriskande kommentarer

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2017
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: