Uppvaknande

juni 9, 2017 at 4:40 e m 4 kommentarer

En bloggande kollega skriver att han vaknar för tidigt.

Man kan aldrig vakna för tidigt. Och inte lägga sig för sent. Inte denna årstid. Gryning och skymning är fantastisk. Fågelsång, klar frisk luft, och oftast behaglig temperatur.

Jag försöker att inbilla mig att fåglarna sjunger av glädje, och för att göra mig glad. Tyvärr handlar det i storts sett bara om revirmarkering och fortplantning.( Nåja, det är kanske inte så ”bara”.)

Men skit i det. Det är vackert. Vackrast är nog koltrastens toner.

Ett tips. Om man minimerar sömnen under kväll, natt och morgon så kan man, om man har möjlighet, slumra till mitt på dagen. Jätteskönt att få vakna någon extra gång på dygnet och lite förvånat, men glatt, notera:” Ja djävlar. Jag lever fortfarande. Va skönt”

Entry filed under: Diverse.

Sol och rök Taxi, var god dröj

4 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny Nilsson  |  juni 9, 2017 kl. 7:22 e m

  Ha ha, Gröna Köpingen har alltid något gott råd att komma med. Var förresten inne på ert territorium häromdagen och höll på att krocka med en stolle i en stor röd? maskin på fyra hjul utan blinkers. Han som körde gjorde tecken genom att slänga ut ena armen.

  Gilla

  Svara
 • 2. En okänd välgörare  |  juni 9, 2017 kl. 10:33 e m

  Hmm nu förstår jag inte….minimera sömnen på kvällen och natten och morgonen säger du? Detta för att få somna till lite mitt på dagen? Så vitt jag vet saknar du inte förmåga att somna till mer än en stund mitt på dagen. Detta trots att du somnat i från tv på högsta volym redan i vinjetten till 18.00 nyheterna kvällen innan. När du sedan vaknar till framåt 23.30 och yrvaket frågar vem som bytte kanal och att du minsann tittade på nyheterna är alla andra redan sovande och huset ligger tyst. Stapplande tar du dig till sängen. Anledningen till att du vaknar tidigt har med ditt begynnande åldrande att göra. Godartad prostataförstoring är ytters vanligt men påträngande….och drabbar gärna äldre herrar i er egna ålder.
  Summa av kardemumma herrn börjar att bli till åren.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  juni 10, 2017 kl. 12:11 e m

  Jonny. Det finns gott om stollar i den region du skriver om. Men trots allt agerar de på ett sätt som är förenligt med gällande Trafiklagstiftning. Den maskin du talar om var förmodligen en gräsklippare av större forma. På dessa behövs normalt inga blinkers. Då är det en god ide att markera färdriktning med ena armen. Att använda benen är jobbigt och ser lite fånigt ut. Eller skall vi säga, fånigare.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  juni 10, 2017 kl. 6:10 e m

  Okände välgörare. Hur kan en prostataförstoring vara ”godartad” när det leder till att man måste springa upp och pinka mitt i natten? Nej, kalla det prostataförstoring, rätt och slätt. Att det drabbar äldre herrar har inget med bloggred. att göra.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2017
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: