Taxi, var god dröj

juni 11, 2017 at 9:56 f m Lämna en kommentar

På den gamla goda tiden var det inte helt ovanligt att man  fick vänta en stund innan man kunde beställa en droska för färd till diverse tillställningar. Man blev lite irriterad men oftast fick man efter en stund beställa skjuts enligt önskemål.

I helgen var det ölprovning i Hembrygdsparken  i Gröna Köpingen.  Eftersom provning av alkoholfri öl eller lättöl är en svår prövning som vi avstår ifrån, ville vi försäkra oss om hemfärd under gynnsamma och lagliga betingelser.

På fredag eftermiddag sitter ”Frasse” utanför Domus i sin taxi och väntar på någon som förmodligen skall handla och sedan nyttja färdtjänst i retur. Vi tar kontakt.

”Hej Frasse. På lördag skall vi på ölprovning och behöver skjuts hem vid 19-tiden. Kan du fixa det?

Nej nej. Jag kör inte på helger längre”. ”Jaså varför inte det?” ”Det lönar sig inte. Jag kan inte sitta vaken för en enstaka körning mitt i natten. Vi kör bara sjukresor”.” Men snälle Frasse. Klockan nitton är inte mitt i natten”.” Nä, ha ha Jag kör inte ändå.”  Frasses argument framförs i negativ anda och han får det att framstå som att vi är idioter som vill åka taxi.

Hitintills har vi varit positivt inställda till Frasse Taxi som kört när GK- taxi lagt ner verksamheten med uppvisande av än mer negativ attityd än den förr så fryntlige och pratsamme Frasse nu ger prov på.

Vi har respekt för att Frasse väljer att sluta köra. Absolut. Men han behöver väl inte vara så förbannat glad över att få neka.

Vi som brukar åka taxi kan väl inte skyllas för att det inte lönar sig att köra. Vi har dragit vårt strå till stackarn.

Nu skall vi uppsöka sjukvården och få någon läkare utan gränser att skriva ett intyg på nedsatt rörelseförmåga och att vi behöver en öl på helgerna för själslivet. Då får vi färdtjänst. Nej du Frasse. Då skall vi hämnas din negativa hållning genom att kräkas i taxin när du tvingats skjutas oss, efter uppvisande av sjukintyg.

Entry filed under: Diverse.

Uppvaknande Blågula sparkar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2017
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: