Miljö och klimat

juni 18, 2017 at 8:18 f m 1 kommentar

Larmrapporterna duggar tätt. Är det inte klimatförändring så handlar det om enorma mängder plast världshaven. Det påstås att där snart finns mer plastrester än fisk. Detta är naturligtvis alarmerande och måste tas på största allvar.

Under årens lopp har det i goda vänners lag ibland diskuterats miljöfrågor. På bjudningar där diskussionsfrämjande drycker serveras, brukar de församlade förr eller senare delas upp i ett herr- och damlag.  Eller A- och B-lag om man så vill. När vi herrarna tröttnat på graviditeter, heminredning och Ernst har vi dragit oss åt sidan för analys av golfrundor och harens gång på drevet. När detta avklarats brukar, på initiativ av bloggred, samtalet komma in på klimat, miljö och natur. Förr var jag ganska ensam om en pessimistisk syn och en av de medverkande som tyvärr inte finns bland oss längre brukade avsluta diskussionerna med: ”Det ordnar sig säkert. Industrin måste rulla på. Jobben är viktigast”. Jag kunde inte, och kan fortfarande inte hålla med. Vad skall vi med en massa jobb till om miljö och klimat kollapsar?

Går det åt helvete? Förhoppningsvis inte, för om krafttag tas i tid går mycket att rädda. Det är inte likt bloggred. att vara positiv, men i dag gör vi ett undantag.

För inte så länge sedan hotades klotet av uttunning av ozonlagret. Ozonförstörande ämnen förbjöds och har vi inte missförstått, så håller allt på att rättas till. Tack vare att hotet togs på allvar. Försurning av mark och sjöar har minskat och i vissa fall avstannat. Det kalkas fortfarande en del men inte i samma utsträckning som för tjugo år sedan. Kvicksilver, DDT mm. höll på att ta död på det mesta, men sedan man förstått att detta inte var så nyttigt för fågellivet, har ex. Havsörn,Berguv, Pilgrimsfalk m.fl. kommit på fötter, eller snarare vingar, igen

 

Vi kan inte låta galna presidenter och klimat- och miljöstrutsar äventyra kommande släktens levnadsbetingelser. Det är vår plikt att försöka öppna ögonen på den, dessbättre minskande hop, som fortfarande vill tona ner klimathotet och skyller allt på naturliga orsaker. De kanske har rätt. Bra i så fall. Då är allt frid och fröjd. Men om de har fel? Hemska tanke. Mänskligheten har inte råd att chansa.

 

Entry filed under: Diverse.

Perifera guldkorn Terrorhot

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  juni 20, 2017 kl. 11:35 e m

    GK-bloggar-Lars, du har helt fel, det är allt fler som har vaknat upp ur MILJÖHOTSBLUFF-HJÄRNTVÄTTEN, dock blir det nog så att du alldrig kommer att tillstå att du låtit miljöparasiterna grundlura dig detta då ditt prestigetänkande förhindrar dig att tänka klart å rätt.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2017
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: