Kulinariskt förfall

juni 21, 2017 at 2:38 e m 2 kommentarer

Vi hamnade i Kalmar i går, av någon anledning. Hustrun skulle förnya garderoben  inför midsommar.  Hon spörjer:” Skall vi äta något”   ” Gärna, bara jag slipper äta med fingrarna på Mc Donalds och få dressing som rinner utefter armarna ner i knät. Vi kan väl försöka få tag i lite riktig husmanskost. Det var länge sedan jag fick rotmos och fläsklägg” ” Du är ju för faen inte  riktigt klok” replikerar hustrun samtidigt som hon föser i mig på ett ställe som hette Pinchos, eller något i den stilen. De hade någon form av cirkustema, och vid ingången stod ett lejon som lät lite illavarslande när någon gick förbi. Det var naturligtvis inget riktigt lejon och vrålet var kanske inte så naturtroget, utan lät mer som någon med magbesvär. Detta stärkte inte aptiten men hustrun framhärdade: ”Vi äter här” Dumt nog hängde jag på.

Kort resumé: Man beställde mat via mobiltelefonen. En meny i telefonen!!! ”Oh så spännande” framhärdar hustrun”    ”Men va i helvete…”  ” Du är så tråkig och negativ. Du vill aldrig prova något nytt.”

Efter en ganska lång väntan plingar det i hustruns mobil och hon får gå och hämta två avlånga brickor med smårätter som placeras på en ställning i höjd med munnen. Jag trodde att man skulle skyffla in direkt från denna position, men så var inte fallet. Det gick inte. Till dessa små rätter serverades de minsta bestick som världen skådat. Kniv och gaffel, ca 5 cm långa. Omöjliga att äta med. ”Men va i helvete”.  ”Var inte så negativ. ÄT.”

Maten var i och för sig god men jag sätter aldrig min bakdel där mer. ”Fy fan vad du är tråkig och inskränkt”.    Ja, hellre det än att jag av misstag sväljer en diminutiv gaffel och får uppsöka akuten.

 

Entry filed under: Diverse.

Falskt alarm Sensationell Midsommar

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anders Johansson  |  juni 23, 2017 kl. 6:20 f m

  Oj,oj,oj, vi i grannkommunen känner stor sympati med bloggen som drabbats av denna oerhörda samling av olyckor samma dag. Först och främst naturligtvis denna oerhört olyckliga felnavigering. Vi utgår från att bloggen och hans charmanta hustru egentligen ämnade sig till huvudorten Mönsterås för att ekipera sig i ortens förnämliga konfektionsaffärer. Det hade naturligtvis varit betydligt framgångsrikare företag än att försöka hitta fynd bland de sekundavarorna som normalt tillhandahålls i den sydliga förorten. Vidare hade bloggen i det läget inte behövt bli utelämnad till opålitlig teknisk utrustning för att intaga ett hopraffs av näringsämnen. Tvärtom hade han kunnat beställa och inmundiga trevlig och traditionell husmanskost på något av ortens synnerligen högklassiga etablissemang. Beställningen hade dessutom bekräftats av personalen genom ett trevligt leende och någon munter kommentar. Vidare beklagar vi de kommentarer och omdömen som bloggens charmanta hustru känt sig manad att uttala om bloggens personlighet. Vi erkänner här att vi känner viss sympati med hustrun eftersom bloggen inte alltid personifierar en positiv grundsyn inför nymodigheter. Här måste dock den charmanta förstå att det är inte helt lätt att vara positiv om man blir nekad rotmos och fläsklägg. I övrigt önskar jag trevlig midsommar.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 24, 2017 kl. 7:39 f m

  Bäste Anders! Vi måste bena ut det här så att vi inte drabbas av bestående missförstånd. Naturligtvis handlar vi i första hand i Mönsterås om de efterfrågade varorna inte finns att köpa i Gröna Köpingen. Självklart. Nu är det så att en normalfuntad kvinna inte nöjer sig med något som liknar det hon tänkt sig. Finns inte klädesplagget eller vad det handlar om inom sockengränsen söker de sig tyvärr till andra regioner. En bidragande orsak kan också vara att en del affärer inte håller utlovade öppettider. Har man ett antal gånger varit och ryckt i en dörr som varit stängd en halvtimme innan annonserad öppettid löpt ut kan man förstå en viss irritation.

  Det där med tekniska nymodigheter skall behandlas ingående vid senare tillfälle. Det är roligt att vi pratar samma språk när det gäller husmanskosten: Rotmos och fläsklägg. Inte oxbringa.
  F.ö. tycker vi det är trevligt med goda råd, och önskar en trevlig fortsättning på denna fantastiska helg då det äntligen vänder och går mot mörkare tider på nytt

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2017
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: