Melodikryss

juli 8, 2017 at 10:34 f m Lämna en kommentar

Söndag förmiddag med lite behövligt regn, till och från. I brist på bättre sysselsättning ägnar vi oss åt melodikrysset med Anders Eldeman. En programledare som är lite hurtfrisk i överkant, men totalt sett är det hela tämligen oförargligt.

I dag sändes det från Almedalen och temat var av det skälet lite politiskt färgat.  Lösningen var väl inte så svårfunnen. Det enda vi hade besvär med var lodrätt 12, som skulle bli Lövin. Det skäms vi inte för, utan anser det snarare som en merit.

Den utomordentlige nyhetsförmedlaren, Lelle Printer, känd från satirprogrammet ” På håret” skämtade om det andra språkröret i MP.  ”Gustav Fridolin menar att orsaken till Miljöpartiets dåliga siffror är att de inte fått fram sitt budskap. Politiska bedömare menar att orsaken är att de fått fram sitt budskap”.  Roligt, och tillämpbart på fler än Fridolin. Vi på bloggen är förbannade på att vi inte kommit på dennas lustifikation själva.

En annan sak som gjorde oss ledsna var lodrätt 7,  två bokstäver, med ett bildelsträck emellan.  Med hjälp av Taube fick vi ett B sist. Det roligaste med krysset är att gissa frågorna och svaren när man fått några ledtrådar, innan frågorna ställts. Lite mer sport. Tomt- B trodde vi på goda grunder skulle bli B-B King och att söndagen skulle förgyllas av den gamle Blueslegenden. I helsike heller. Det skulle bli initialerna för Marie Bergman (M-B)

Usch. Här kan man snacka om besvikelse och nerköp

Entry filed under: Diverse.

Stor- och småstadsprat Mittåt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: