Folkvett

juli 10, 2017 at 6:35 e m Lämna en kommentar

GK bloggen har av tradition haft politik och kultur som sina viktigaste ämnesområden. Så bör det också vara framgent men vi skall även ge utökat utrymme för frågor som rör folkvett, rätt och etikett. Varför det? Jo vi tycker oss märka ett gradvis förfall, gällande dessa frågor i våra närområden.  Eftersom utsocknes ibland gästar oss här i GK ser vi det som angeläget att dessa visar prov på hyfs och fostran. Vi vill inte ha besökare som inte kan föra sig. Personer som rapar, äter med fingrarna och levererar vädersläppningar, ohämmat och ljudligt.

Frågan är högaktuell i och med att vi lyckats knyta folkvettsexperten Magdalena Rubbing till bloggen. Vad hon inte vet om vett, etikett, fel och rätt är inte värt att veta. Hennes namn, Rubbing, passar bra i detta sammanhang. ”Rubbing” innebär att man slipar bort skavanker och visa upp en polerad yta. Det är just detta Magda skall lära oss

Vi kommer att släppa fram henne någon gång i veckan och hon skall behandla sådan som hon själv tycker är väsentligt, samt frågor från vår läsekrets. Frågor kan ställas på kommentarfältet eller per brev om man via Nordposts förmedling vill ha svar lite senare, eller i värst fall inte alls.

Välkomna med vettiga frågor

Entry filed under: Diverse.

Mittåt Katten i konsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: