Magdalena Rubbings frågespalt

juli 14, 2017 at 5:43 f m Lämna en kommentar

Idag är det premiär för Magdas frågespalt om rätt, vett och etikett.

Bloggen har fått en fantastisk respons och det har trillat in en mängd frågor via brev, trots att Nordpost haft hand om förmedlingen. Vi börjar med en fråga från en yngling boende i gränstrakterna.

”Hej. Jag heter Bertil och är en kille på 16 år. Jag har en fråga som gäller hur man skall förhålla sig till äldre människor. För någon dag sedan åkte jag buss mellan mitt hem och Rockneby. Bussen var fullsatt och när en äldre dam stiger på i Slakmöre och blir stående mitt i gången erbjuder jag damen min plats”: ”Vad i helvete menar du din djävla snorunge? Ser jag ut som en gammal kärringdjävel som inte kan stå på mina egna ben. Är du inte klok din satans bonnläpp? Sitt och håll käften annars skall du få en smäll så att ditt fula huvud trillar av”.

Jag blev lite förvånad, och nu undrar jag vad jag gjorde för fel.

”Käre Bertil. Naturligtvis gjorde du fel. I dessa tider med strida feministiska strömningar bland starka självständiga kvinnor är det självklart förnedrande för en äldre dam att bli odugligförklarad av en liten pojkspoling. Hon blev helt enkelt kränkt. Nej. Nästa gång sitter du kvar, och du kan kosta på dig en uppskattande kommentar som ex:” Vad duktig tant är som kan stå, trots att ni har åderbråck och är så gammal.”

Entry filed under: Diverse.

Katten i konsten Dagstidning och daglighandel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: