Dagstidning och daglighandel

juli 17, 2017 at 6:22 f m Lämna en kommentar

För bloggen har det alltid varit en självklarhet att prenumerera på en dagstidning. I papper. Inget digitalt tjafs som kräver datorkunskap. Nej, en morgontidning i brevlådan är rejäl och handfast.

Nu i sommartider med semestrar och nyhetstorka är innehållet lite magert, i synnerhet måndagar, men i dag blev vi glatt överraskade. Dagens upplaga verkade välmatad och fin, men vid närmre granskning visade det sig att en reklamtidning från något som heter XXL hade smugit sig in i tidningen.

En stilla undran. Går affärerna så lysande att man utan att blinka kan kosta på sig denna, som man förmodar, svindyra,frekventa annonsering. Eller är det ett desperat grepp för att öka en för låg tillströmningen. Vi på bloggen är inte elaka och vill ingen något ont, men vi hoppas faktiskt på det sistnämnda. Låt eländet gå i stöpet.  ”Ja men då blir ju ett antal butiksanställda av med jobben”. Jovisst men etableringen av denna koloss har förmodligen kostat mer arbetstillfälle i form av nedlagda småbutiker. Stordrift är en förbannelse (Stor drift är en helt annan sak)

Så har vi detta med näthandel. Såg ett inslag på TV där innehavaren av en exklusiv klädbutik berättade att det är vanligt att kunder kommer in och provar och tittar på färgsättning mm. för att sedan avlägsnar sig utan att handla. Väl hemma beställer de det utvalda plagget via nätet. Jag var imponerad av butiksinnehavaren som berättade om eländet utan gnisslande tänder och fradgande mungipor. ”Så är det bara” sa hon lakoniskt. Beundransvärd fattning.

Vår snikenhet kommer att lägga stadskärnor och tätorter öde. Bara stora livsmedelslador, gallerior och annat elände blir kvar. Visst. Vill vi ha det så, OK. Samma sak med maten. Köper vi billiga importerade livsmedel så skall vi inte klaga på igenplanterad åker, ängs- och hagmark som inte levererar blomster till midsommarstången. Bara att välja.

Det enda som vi egentligen behöver importera är bra skotsk Maltwhisky. Detta så länge Mackmyra inte fått upp kvalitet och kvantitet.

Entry filed under: Diverse.

Magdalena Rubbings frågespalt Magdalena Rubbings frågespalt: Vett och etikett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: