Magdalena Rubbings frågespalt: Vett och etikett

juli 22, 2017 at 7:52 f m Lämna en kommentar

Många av de frågor som hamnar på Magdas bord handlar om sådant som rör mellanhavanden mellan könen. Ex: Skall mannen uppvakta med blommor på bröllopsdagen? Skall männen hålla upp dörren för en kvinna ?  Vem skall gå först i en brant trappa? osv. Det finns hur mycket som helst av gamla seder och bruk från förr som fortfarande lever kvar.

Vi ber Magda att ta ett helhetsgrepp om könen.

Det mesta av de gamla sederna kanske rimmar illa med dagens syn på kvinnan. Vi kan som exempel ta den gamla frågan huruvida en man skall gå före i en brant trappa eller uppför en stege. Detta för att hindra att mannen kan spana under kjolen om kvinnan klättrar först.

Magda: Detta är förlegat trams. Varför skall en stark, fri och självständig kvinna blygas för att visa murran för en förveten mansperson? Den är inget att skämmas för. Låt honom flukta och för övrigt har gissningsvis mer än 70%  av kvinnorna trosor på sig, vilket löser problemet. Nej, gå och klättra i vilken ordning som helst. Men. Ett tips. Låt den äldste, oavsett kön, klättra sist om han/hon skulle ramla. På så sätt dras inte de andra med i fallet.

Vi tackar Magdalena för detta. Vi tror att hon nästa gång skall beröra bortglömda bröllopsdagar och uteblivna blommor.   Spännande!

Entry filed under: Diverse.

Dagstidning och daglighandel Lill-Gull. Konst och sex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: