Oroande minskning

juli 29, 2017 at 1:29 e m Lämna en kommentar

I gårdagens tidning läser vi att antalet spermier minskar hos västerländska män. Vi är inte så oroade. Enligt uppgift finns det mellan 20- 150miljoner i en laddning. Har vi inte missförstått, så räcker det med en (1) liten målmedveten rackare.

Det finns det som är värre. Antalet rapphöns har minskat i en grad som skrämmer. Numera finns det vilda självreproducerande endast på ett litet antal platser, Bl.a. Öland. De som man kan hitta på annat håll är oftast utsatt fågel. Utsatta av entusiastiska ägare till stående fågelhundar.

Morkullan skulle öka dramatiskt när sträckjakten förbjöds, sades det från ornitologiskt håll. Så har nog inte skett. Egna studier som inte gör anspråk på att vara vetenskapligt underbyggda, pekar i motsatt riktning.

Kornknarren är borta sedan länge och sånglärkan drillar inte som i fornstora dar. Det finns många andra arter som är på reträtt men å andra sidan kan vi glädja oss åt en formidabel ökning av ex. skarv och mördarsnigel. Ornitologer och motsvarande är lyckliga över skarvens utbredning. Vi sällar oss kanske inte till den skaran, men mördarsnigeln är bra. Den äter upp det som hunden lämnat efter sig, om inte någon hunnit före och lagt bajset i en plastpåse som man sedan kastar i något slånsnår.

Vi skall be Allvarlige Allvar utveckla resonemangen kring Skarven vid tillfälle.

Trevlig helg! Ligg inte i solen

Entry filed under: Diverse.

Magdalena Rubbings Frågespalt: Vett och etikett. Magdas vett och etikett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: