Magdas vett och etikett.

juli 31, 2017 at 5:51 e m 3 kommentarer

Magdalena Rubbings frågespalt har blivit en enorm succé. En icke föraktlig del av  spörsmålen handlar om när, var och hur man skall hälsa på sina medmänniskor.

Detta är inte solklart för alla. En del hämmas av blygsel och osäkerhet vid möte med andra människor. ”Där kommer hon. Jag känner henne inte så väl ,men man kanske skall hälsa för att inte verka stöddig ” Vad är rätt? Vad är fel?  Magdalena benar ut åt oss.

Signaturen Eva-Britt  skriver: Hej Magda. Jag är en tjej på 40 plus och jag skulle gärna vilja ha ett gott råd. Jag jobbar i affär och av det skälet träffar jag en massa människor. Kundrelationen kräver naturligtvis att jag är trevlig, hälsar, och är allmänt tillmötesgående eftersom det gynnar försäljning och omsättning.

Men hur gör jag på fritiden?  Ponera att det kommer en dumdryg bondläpp som är min kund. Skall jag behöva hälsa på fanstyget även på fritiden? Det är jobbigt och ibland är jag tillsammans med fina vänner som jag inte vill visa att jag känner en lantis.  Tacksam för råd.

Kära Eva-Britt. Naturligtvis behöver du inte hälsa. Jag förstår att du tycker att det är genant att visa omgivningen att du är bekant med en bondtölp. Samtidigt skall du komma ihåg att han är din kund så du bör akta dig för att reta upp honom så pass att han går till en annan affär. Det är onödigt att missa inkomster. Gör så här. När ni möts på gatan eller annorstädes tittar du bort. Eller ner. Låtsas att du letar efter något i handväskan. Knepen är många att slippa möta hans obehagliga, lantliga blick.

Man skulle kunna sammanfatta hälsningsritualerna enl. följande: Man hälsar på de man har nytta och glädje av. De som har en stark ställning i samhället, i kraft av härstamning eller ekonomiskt välstånd bör man bemöta extra hjärtligt. Alla kändisar bör man stå på god fot med. Det kan leda till en gemensam bild i kändispressen.

En gyllene regel: Man hälsar” uppåt”!

Existenser i samhällets bottenskikt bör man skita i. De kan missuppfatta ett vänligt bemötande och tro att de betyder något.”

Tack Magdalena. Hon får allt att verka så enkelt och självklart. ” Så skall det naturligtvis vara”

Nästa gång gäller det bordsskick ,eller brist på.

 

Entry filed under: Diverse.

Oroande minskning Återuppståndelse

3 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  augusti 1, 2017 kl. 6:02 e m

  Kan intyga korrektheten i hen Rubbings råd. Senast jag träffade herr redaktören hälsade jag ganska glatt och redaktören hälsade tillbaka lite jäktat. Detta får man förstå då redaktören uträttade ärende åt sin bättre hälfr.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  augusti 2, 2017 kl. 6:26 e m

  Bäste flanör! Man kan av din kommentar få intrycket att red. är en liten toffelhjälte som springer ärende åt frugan Så går det inte till i ett lyckligt äktenskap. Ombytta roller däremot, skapar harmoni, trevnad och husfrid.

  Gilla

  Svara
  • 3. Mot bättre vetande  |  augusti 10, 2017 kl. 9:09 e m

   Tillåt mig fnissa en aning. Det är precis som Flanören skriver. Anledningen till att red va något stressad va exakt den att han gjorde ärenden åt frun. För att inte glömma bort vad han skulle ha på affären upprepade red för sig själv de grejer som ES hade sagt åt honom. Därför kunde han knappt besvara hälsningen. Att han sedan trots sitt mantra ringde hustrun 2ggr och frågade för att sedan komma hem och ändå hade glömt 2 saker är en annan sak.
   Hade äktenskapet varit omvänt, att de vore som red skrev, hade paret ätit sill och lök 345 dagar och de resterande 20 dagarna hade de inmundigat frusna gröna ärtor. Det är tur att frun håller någon form av ordning på herr red.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: