Lokalt

september 9, 2017 at 3:21 e m Lämna en kommentar

Ute i stora världen är det en aning turbulent. Nordkorea testar kärnvapen och missiler och Trump är förbannad. Vi får hoppas på besinning.

Moderaterna ser ut att få Ulf Kristersson som partiledare. Det kanske blir bra, men Bildt eller Odenberg hade nog varit bättre.

Lokalt händer det inte så mycket. Här i Gröna Köpingen är allt så bra det nästan är oförskämt. Vi vill helst klaga och gnälla, så det finns inte så mycket innanför rågångarna att skriva om.

Ja, men vår grann och vänort Mönsterås då?  Finns här något att lyfta fram och kritisera? Nja, ganska magert även här. Nye Kommunalrådet är nu lite varmare i kläderna och ännu finns det kanske inte så mycket som kan läggas honom till last, även om det görs tappra försök av journalister och likasinnade. Man måste erkänna att Anders är modig. Han propagerar för fartsänkning, vilket kanske är vettigt, men det är inget som genererar röster.  Men rakryggat.

Mönsterås kan naturligtvis inte mäta sig med Gröna Köpingen, men är nog trots allt en ganska bra plats att bo på. Det finns värre. Vi nämner dock inte Högsby eller Fagerhult.

Satir är svårt, och om man läser Jonnys senaste inlägg kan man tro att han menar allvar:” Den här självgoda och inkrökta byhålan med sina uppblåsta kälkborgare och sin präktiga bruksadel…..” är roligt och prov på god satir. Vi tror nog att Jonny trivs, och han gör en förtjänstfull insats på Hembygdsgården.

Det regnar. Det är bra. Trevlig lördagskväll.

Entry filed under: Diverse.

Trösterikt Oro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: