Morgonstund

september 14, 2017 at 6:41 f m Lämna en kommentar

Vi vaknar upp till en morgon som föregåtts av en klass 1 varning för stormbyar och riklig nederbörd. Kav lugnt, eller ”Stöjestillt” som man säger i fiskekretsar.

En väldresserad hustru skickas till brevlådan efter tidningen. Eller snarare tidningarna.  Förutom husorganet ”Termometern” prenumererar vi också på Veckotidningen” GK- Enahanda” och även ”Barometern –OT”, detta för att för att få  lite nyheter från grannsocknen.

Med viss förvåning läser vi Barometern att polisen ännu inte varit på plats för att studera fönsterkrossningen vid Parkskolan. Polisens talesman meddelar att man i nuläget inte vet vad som använts vid beskjutningen: Luftgevär, Soft airgun eller slangbella.   Åker man till platsen så kan men nog reda ut saken. Hittas luftgevärskulor är det en rimlig gissning att det handlar om luftvapen. Stenkulor indikerar slangbella.

Nye kommunalrådet i Mönsterås har tagit det utmärkta initiativet att hyra in väktare som patrullera samhället nattetid. Kostar förmodligen en del men är väl använda penningar i väntan på fler poliser, så de hinner sköta sitt jobb. Det är synd om konstaplarna. De får mycket skit för att det inte fungerar högre upp i polishuset.

Hur har vi det här i Gröna Köpingen? Vi besöker Gundsamrealskolegymnasiet I GK och träffar där rektor för ett samtal .” Jo vi har haft en del fönsterkrossning även här. Vi har dock inte satt i nya, dyra rutor utan vi har spikat igen gluggarna efterhand. Billigt, och det har höjt studieresultatet avsevärt, nu när eleverna inte kan se ut, och distraheras av vad som sker utanför klassrummen.

När det gäller nattlig bevakning, av samhället i övrigt, meddelar fjärdingsman Byhling att man sedan länge haft cirkulerande väktare.  Av miljöskäl har man valt hästkrafter. En hästintresserad lantbrukare, ägare av en lättdragen Gigg och ett starksprunget varmblodigt sto, har tagit på sig uppdraget att bevaka. Med giggens hjärnhjul och skor på alla hovar för ekipaget ett ansenligt oväsen mot stenläggningen vilket har visat sig skrämma bort” Buset”.

Så lätt är det om man är uppfinningsrik.

Vi har inte tidningen till hands nu, men vi vill minnas att det var annat som var värt en kommentar. Bloggen återkommer i kvällningen

Entry filed under: Diverse.

Oro Nya nummer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: