Nya nummer

september 16, 2017 at 1:32 e m Lämna en kommentar

I torsdagens inlägg hotade vi att återkomma i kvällningen. Det gjorde vi inte. Nu är det lördag middag. Det vi glömde kommentera i Barometern var reportaget om Allan och Ulla i Elmhult som i år kan skicka 88693 kronor till cancerfonden och Hjärt och lungfonden. Resultatet av årets självplockning av solrosor. Helt fantastiskt.  Heder åt dessa Elmhultsbor.

I samma tidning läser vi att Steffe och Magda lovar skattesänkning för oss pensionärer. Glädjande för oss gamla människor med mer medicin i dosetten än pengar i plånboken. Blir förmodligen inga större belopp men vi kanske får råd att köpa champagne av lite bättre kvalitét på måndagar

I fredagstidningen läser vi om en kvinna från Kristdala, som anmält två jägare för misshandel. Enligt kvinnan har hundar jagat hennes hästar och när två jägare i bil kommer, förmodligen för att hämta sin hund, lutar sig kvinnan in i bilen, slår av en av jägarnas keps samtidigt som hon försöker att rycka till sig nycklarna. Jägarna försöker begripligt nog mota ut den irriterade damen. Detta skall nu utredas av polisen! I helvete heller. Inte så länge anmälningar om våldtäkt på unga damer läggs på hög på grund av tidsbrist.

Annars innehöll Fredagstidningen, så vitt vi minns, inget sensationellt. Jo en liten trevlig annons:” Begagnade Jaktklädet säljes. Aldrig använda”. Hoppsan!

Lördagstidningen var mer innehållsrik. En av Mönsterås politiska förgrundsgestalter, Jacqueline Doohan slår ett slag för veganmat, vatten och mandelmjölk. Låter lite tråkigt, men dryckerna vore kanske något för gamla finansministrar. Dessutom tycker hon att man skall ”leva i nuet” Låter ännu tråkigare. Nuet är så svindlande kort och inget att ha. När jag nu skriver ”nu” så är ju detta nu,  nu lite senare, ett då. Nej fy fan. Lev i det förgångna, och se för Guds skull inte framåt.

I” Barran” kåserar en kvinna som till namnet är förvillande lik ”Termometerns” Eva Bergfast Andersson. Hon kåserar trevligt om spindlar, osjösatta båtar och en svamp som hon tycker liknar ett misslyckat exemplar av ett manligt könsorgan. Hon syftar på stinksvamp eller liksvamp, som också har en folklig benämning:” Prästapitt”. Varför kan man undra ? Jo den används inte och luktar faen. Utseendemässig vet vi inte om den är så misslyckad. Får den bara stå i fred så blir den med tiden ganska trevligt reslig.

Trevlig lördag. I kväll blir det sill .En kall lager, två vita och en brun.

 

Entry filed under: Diverse.

Morgonstund Söndagseftermiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: