Söndagseftermiddag

september 17, 2017 at 1:12 e m Lämna en kommentar

Lite gråmys, men i stort sett uppehåll. Fru, barn och barnbarn är i svampskogen. Förmodligen förgäves. Nu när gemene man har telefoner med GPS vågar man sig in i skogen utan att riskera gå vilse. Dessutom kan man lägga i positionen för kantarellernas växtplats och hittar således tillbaka när det kommit nya.

Vi försöker sprida ut rykten om aggressiva vildsvinsgaltar och älgar för att få ha svampen ifred.

Apropå aggressiv, måste vi väl kommentera Birgitta Olssons(L) avhopp från politiken. Vi skrev att det var politiskt självmord att utmana Björklund om platsen i förarsätet, och vi fick rätt som vanligt. Olsson ser lite bister ut, men det rår hon inte för. Hon passar bättre i radio än i TV.

Hon måste betraktas som rakryggad som tar konsekvensen av sin felkalkyl.  Under hemfärd från en musikkväll på Brofästet i Kalmar lyssnade vi i bilradion på en intervju med Ohlsson. Hon är definitivt ingen dumskalle, om man skall döma av det sagda, trots hennes felkalkyl beträffande partiledarposten. Hon är välkommen att engagera sig i GAS, om inte feministiska tankegångarar får för stor plats.

Vad lyssnade vi på i Kalmar? Jo det var jazzklubben ”Kalmar Nyckel” som bland annat bjöd på en duktig trumpetare vid namn Dan Johansson från Luleå. Kontrabasen trakterades av den kanske mer kände Palle Danielsson.  Dan bytte ibland ut trumpeten mot flygelhorn och då blev det ännu vackrare. Flygelhorn är ett fantastiskt instrument.

Mer musik. Jonny har i senaste inlägget på Mönsteråsbloggen den goda smaken att lägga in två musikvärldens absoluta giganter: van Morrison och Neil Young. Titta på Morrison. Han står rakt upp och sjunger utan åthävor. Inga akrobater i bakgrunden och inga rökmaskiner och annat tjafs. Det behövs inte när man är bra.

Neil Young behöver inte kommenteras. Ett geni som behärskar allt från larmande rock till lite countryinfluerade, finstämda ballader. Till och med country blir bra i händerna på Young. Låten vill vi minnas kommer från” Harvest Moon” -92

Bra Jonny! Mer sådant. Men, ”The Smits” duger de också.

Nu ser vi fram mot måndag

PS. Det är knappt man vågar tala om att vi lyssnar på jazz. Då blir man idiotförklarad, men vi kan ta det.DS

 

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Nya nummer Sorti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: