Nej, det gick inte.

november 12, 2017 at 9:43 f m 3 kommentarer

Vid vår sorti i september fick vi några kommentarer. Signaturen Anders och Bert förutspådde en comeback. Anders på grund av gott förstånd, och Bert med en smula tur.

Vad är då orsaken till vårt återtåg, efter avträdet som vi avsåg skulle permanentas? Det blev fullständigt ohållbart. Varje dag har brevlådan översvämmas av skriftliga sympatiyttringar och krav på återkomst. Om man dessutom betänker att det kanske bara är ca 50% av brevskörden som kommer fram eftersom det är Post Nord som kör diligensen, så förstår man att det handlar om ett rungande krav på återkomst. Vi känner vårt ansvar.

Än tyngre väger det att händelser som skakar om samhället inte hanteras på rätt sätt.  Vi känner att vi måste protestera och agera. Samhället är inte moget att undvara våra pekpinnar och råd om den rätta vägen mot framgång och välstånd.

Nu senast handlar det om de ”Sexuella trakasserierna”. Missförstå oss inte. Våldtäkt och sexuella kränkningar är naturligtvis vedervärdigt. Ingen tvekan om detta. En klapp i baken eller oönskade inviter är kanske inte straffskalans grövsta brott, men kvinnorna har rätt att slippa. Red. kanske skulle känna sig smickrad av erbjudande från attraktiva damer, och ett nyp i baken skulle vi ta som en sympatiyttring och tecken på gott omdöme.

Det vi reagerar mot, är att kvinnor från olika led anklagar manspersoner i svepande termer.  En kvinna i ledande befattning inom Svenska fotbollsförbundet påstår sig ha blivit trakasserad av ett antal manliga landslagsspelare. Det finns gott om manliga landslagssparkare som nu kan känna sig misstänkta. Om damen nu har så mycket stake att hon vågar berätta så borde hon också ha kurage nog att namnge de skyldiga.  På så sätt kan förövarna få möjlighet att förklara sig, och oskyldiga slipper att misstänkliggöras. Vi betvivlar inte sanningshalten men en precisering skulle öka hennes trovärdighet.

Visst.  Publicering av namn skulle kanske få ödesdigra konsekvenser för den skyldige. Vad skulle fru och ev. barn säga? Men. Berätta åtminstone när det hände så reduceras skaran av misstänkta avsevärt.

Samma sak med ca 450 kvinnliga scenarbetare av olika slag, som i en manifestation, ” Tystnad tagning”, anklagar manliga aktörer för ganska grova saker.

Handlar det om Persbrandt? Med sin machostil blir han med automatik misstänkt för det mesta.  Eller är det andra, mer otippade förövare? Max von Sydow (88) ? Hann Hasse Alfredsson med en del fuffens innan ha tyvärr gick bort ganska nyligen? Olof Thunberg (92)? Har Jan Malmsjö farit vårdslöst fram med sin hustru Marie Göranzon? Rikard Wolff?

Nej. Slunga inte ut beskyllningar mot en hel grupp. Peka ut förövarna!

Nu kanske det är så att man inte får namnge misstänkta, i innan dom fallit.  Vi har ingen aning om juridiska petitesser, men kvällstidningarna brukar inte vara så petiga. Kontakta Aftonbladet eller Expressen och” häng ut”, så att förövarna få skämmas över att de själva gjort det. Eller än värre saker.

Vi skrev att vi skulle skriva en bok. De planerna har vi skrinlagt. Det verkar jobbigt, så Jonny får sköta den saken. Kanske kommer Bert med en självbiografi som förmodligen skulle bli en kioskvältare, och svår att konkurrera med.

Vi lovar, eller hotar med, att återkomma. Om inte förr så med ett fullmatat Julnummer. Förmodligen blir det tidigare.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Sorti Nu när vi ändå är tillbaka…

3 kommentarer Add your own

 • 1. Gröna Köpingen  |  november 12, 2017 kl. 11:53 f m

  Rättelse: Det i texten omnämnda ”Nypet i baken” skall naturligtvis levereras av en kvinna. Allt annat är otänkbart och oönskat.

  Gilla

  Svara
 • 2. Jonny Nilsson  |  november 12, 2017 kl. 5:41 e m

  En efterlängtad comeback!

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  november 16, 2017 kl. 8:31 e m

  Inte blev det någon storstilad och framfört efterlängtad ”comeback” för GK-bloggar, han hade säkert förväntat sig mängder av välkomnande kommentarer från den av GK:arn påstått stora läsekretsen. Ja, det måste vara en enormt stor besvikelse för GK-b att inte fler än en följare av hans bloggs 28 diton har framfört sin glädje över att GK-b återigen spelar pekfingervalsen på sitt tangentbord.

  Man kan ju spekulera i vad som kan vara orsaken till att GK-bloggarn triggats till att helt plötsligt göra ”comeback” i bloggvärlden. Med all säkert är det den svenska ”meetoo”-rörelsens protester mot att vita svenska män påstås sextrakassera kvinnor genom klapp å kläm på deras rumpor å andra erogena zoner. Som politiskt aktiv CENTERPARTIST vill såklart GK-b visa att han är PK och är en kvinnornas beskyddare. Men för de som läst GK-bloggen sedan dess uppstart för fem år sedan så infinner sig genast den största misstro och misstänksamhet mot GK-bloggarens underkastelseuppvisade flataFi-inspirerade antiagenda mot heterosexuella svenska män – kan GK-bloggaren möjligen försöka lägga ut dimridåer?

  Hur som helst: VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL BLOGGANDET GK-bloggaren!
  Jag Bert hoppas förstås på att GK-bloggaren nu har laddat upp energi nog för att våga ge sig i kast med nya trätor i Gk-bloggens kommentarsfält.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: