Fredag

december 1, 2017 at 6:50 f m 4 kommentarer

”Äntligen fredag” utbrister många i dag. Lite god mat. Ett par glas vin, en påse chips och kanske en whiskypinne, eller en grogg framåt nattkröken.

Vi pensionärer är inte lika begeistrade. På helgen har ju” vanligt folk” det lika bra, som vi har det hela veckan. Nåja. Man skall inte vara missunnsam.

Det dröjer innan det är dags för mat och vin. Dagen är inte så långt skriden ännu. Hustrun fick förmånen att hämta tidningen i brevlådan och då är det inte mer än rätt att jag fick läsa först. Lite rättvist.

En rubrik på Hultsfredssidan väcker nyfikenhet:” Gödsel ger renare fordon på vägarna” Det var märkligt. I tider när lantbrukarna transporterar gödsel mellan gård och åkrar brukar det vara kö till biltvätten. Vi läser vidare, och förstår att det handlar om en rötningsanläggning som skall leverera biogas KLT:s bussar.   Vi kan ta tillfället i akt och berömma dagens lantbrukare. Numera är spillet av gödsel inte speciellt omfattande. Men lite, lite blir det oftast. Ungefär som när man äter wienerbröd i soffan.

En annan artikel som kan vara värd en kommentar. En villaägare i Timmernabben har fått sin gräsmatta uppbökad av vildsvin. Tråkigt, men ägaren är inne på rätt spår: Elstängsel. Kostar inte så många kronor och håller oftast grisarna ute. Sätter man trådarna tätt så håller det också katten hemma, där den skall vara, och inte i grannens sandlåda. Mot rådjur hjälper det dock inte. Då får man stängsla till den grad att husägaren själv knappt tar sig in och ut.

”En tröst i bedrövelsen är att grisarna inte bökat så djupt”. Nja… Det stämmer inte med redaktionens erfarenhet. Bökar de relativt djupt håller oftast torvorna ihop och är lättare att välta tillbaka på plats. Ytliga skador kräver ibland  nysådd om det skall bli riktigt snyggt igen.

Nu struntar vi detta. Rådjur är trevliga, och värda en och annan blomknopp. Vildsvin är i stort sett bara en förbannelse, fast hyggligt goda att äta. Men tamgris är bättre: Man tröttnar aldrig på fläskkarré.

Vårt egentliga ärende var bara att önska en trevlig helg. Vi gör det

Entry filed under: Diverse.

Why not me too? ”Sista spiken i kistan”

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  december 1, 2017 kl. 11:11 f m

  Det va som f.., inte en enda rad av surt bondegnäll från GK:arn i detta hans senaste blogginlägg. GK-b-L måste ha tilldelats någon form av plötsligt given/erhållen ynest – kan han möjligen ha vunnit en storvinst på någon av alla de TRISS-lotter han maniskt köper.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 1, 2017 kl. 11:38 f m

  Bäste Bert. Eller i alla fall: Bert. Jag vill inte vara gnällig och frågvis, men vad är ”Ynest”.
  Du måste tagit fel på person. Jag köper uppskattningsvis ca 20 trisslotter /år. De flesta ger jag bort i present till nära och kära. Det kan knappast anses som maniskt. Nej du har misstagit dig. Det finns tydligen fler i samhället som är trevliga och ser bra ut.
  Ha det bra och slarva inte med medicinerna.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  december 2, 2017 kl. 1:09 f m

  GK-b-L frågar: ”men vad är ”Ynest”?
  Jo, det är den nasala GK-bondska lite kortare talspråksvarianten av ”Ynnest” presenterad i skriftspråk. Det GK-bondska talspråket har stora likheter med det öländska ditot, det att hugga av orden en eller flera bokstäver.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  december 2, 2017 kl. 8:10 f m

  Det smärtar mig att erkänna, men din sista kommentar var ganska rolig. Du tar dig

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: