Allvarlige Alvar

december 3, 2017 at 2:51 e m 2 kommentarer

Lite taskigt väder i dag. I brist på vettig sysselsättning satt jag och bläddrade bland icke publicerade, äldre skrivelser. Tror jag. Finns detta med sedan tidigare så får det väl gå ändå.

Det var ett tag sedan vi släppte in Allvarlige Alvar. Han brukar hjälpa oss med att berätta om det som händer i skog och mark, men i dag gör han ett undantag och presenterar en annorlunda reseskildring.

Sista resan

”Usch vad kallt. Hotellrummet är litet som en tändsticksask. Detta var den sämsta mat jag ätit. Det är skandal att servers soppa som bara smakar vatten. Usch vad det är lyhört. Sängarna är så obekväma att jag stått och sovit. Fy vad kallt om fingrarna. Det är för varmt i bussen. Det är för kallt i bussen. Det är för dåligt att servera sådan korv till surkål. Det är för dåligt att servera surkål till korv.”

Jag kunde hålla på så här i evigheter. Kommentarerna levererades av bussresenärer med företrädelsevis Skånsk dialekt.

Bakgrunden är att min hustru än en gång lurat iväg mig utomlands.”Vi tar en bussresa så du slipper flyga. Det skall bli så trevligt. Vi tar Alsace.” Alsace är en region i Frankrike som producerar vitt vinblask som min hustru mot bättre vetande gillar. Det var inget fel på resan. Alsace var trevligt och vår bostadsort var bedårande. Vi hade också en helt fantastisk reseledare. Kunnig och inte minst humoristisk utöver det vanliga.

Ja men då var väl allt bra? Javars men jag har en fundering på deltagarna. Ett gäng i övre medelåldern. Vanliga hyggliga människor, med varierande geografiskt ursprung. Förmodligen normalbegåvade, tror jag. Fast ibland undrade man.

Om man åker till Frankrike kan man kanske räkna med att det inte alltid är 30 grader varmt. Betalar men en rimlig summa för resan så är det inte sannolikt att man får en lyxsvit på hotellet. Tycker man inte om soppa så finns det kanske andra som gör det. Korv och surkål är vanlig mat på dessa breddgrader.

Reseledaren var som sagt en begåvning. Påläst, hjälpsam, humoristisk. Bland det roligaste på resan var att studera ansiktsuttrycken hos det mindre positiva gardet när RL berättade något kul. Inte en ryckning i mungipan som indikerade att man var det minsta road. Stela, sura anletsdrag förändrades inte till det bättre. När vi, en mindre grupp likasinnade, skrattade hjärtligt, sjönk surkartarnas munvinkel ytterligare nedåt. Ett exempel: Vid passage av historiska platser berättade RL om händelser med anknytning till orten. När vi åker genom Leverkusen kommer RL in på vår gamle krigarkung Gustav II Adolfs bedrifter. ”Ja ni känner väl alla till Lützen, men vår konung var även här och slogs. Såväl konungen som hans häst blir beskjutna och ekipaget dråsar i backen. Gustav kommer efter en stund på benen och rusar fram till sin häst och spörjer: ”Lever kusen?” Historien är kanske inte ny men jag hade inte hört den innan. Halva bussen skrattar hjärtligt medan sura gardet inte rör en min. Jo, man kan höra att de viskar om en upprörande historieförfalskning.

Men va faen! Stanna hemma om inget duger och är roligt.

Det gör red. från och med nu. Det är färdigrest. Det gnager mitt miljösamvete att vara med och spä på utsläppen av växthusgaser genom att nyttja flyg och buss.

Vi kommer att släppa fram Allvarlige Alvar mer frekvent. Jag har hittat en hel del som han skrivit men som inte publicerats. Han kanske tycker att vi är otacksamma och kan bli lika tjurig som bussresenärerna.

Entry filed under: Diverse.

”Sista spiken i kistan” Väderspänning

2 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  december 4, 2017 kl. 11:47 f m

  Personerna i Alsace-bussresans ”sura gardet” borde vara som klippt å skurna som ”Gästskribenter” på GK-bloggen. Detta då GK:arns egna surgubbegnäll väl kvalificerar honom som medlem i ”sura gardet” – exp på GK:arns egna producerade gnäll: gnäll på stackars frun, gnäll på vitt vinblask, gnäll på att tvingas ut på en påstådd miljöovänlig bussresa, gnäll på de stackars medresenärerna osv.
  Ja, förmodligen var GK:arn själv bussresans suraste å gnälligaste person, givetvis var han omedveten om denna sin roll då intaget av ”PERNOD ABSINTHE” förmodligen var rejält mycket mer än vad som kan anses vara lämpligt vid färd i ett personträngselfärdmedel som en turistbuss.

  P.S. PERNOD ABSINTHE är sedan början av 1900-talet förbjuden att säljas i Frankrike, dock så lär det ändå finnas köpbart hos typ illegala droghandlare.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 4, 2017 kl. 1:02 e m

  Bästa Bert. Det framgår ibland i dina insändare att du tror dig ha kännedom om min person och mina göranden och låtanden. Så är det inte fullt ut: Beviset läser vi ovan i din senaste kommentar. Att jag skulle vara en surgubbe kan kanske äga sin riktighet så det kan jag svälja men att jag skulle svälja en Pernod Absinthe är så fullständigt uteslutet att det inte finns på kartan: Fy faen vilken vidrig dryck. Smakar lakrits något alldeles vedervärdigt Har testa en enda gång och då låg jag sjuk ett par veckor. Nej du Bert.Där var du ,som så många gånger förr, fel ute.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: