Väderspänning

december 6, 2017 at 1:21 e m Lämna en kommentar

Väderleken engagerar. Det är spännande och se hur det utvecklar sig. Blir det regn nu när det är julmarknad? Eller snö? Blir det en vit jul? (Detta rår man kanske över själv, men inte vädermässigt.)

Har man inget att prata om när man ex. står i en kassakö, bredvid någon som man är flyktigt bekant med, så är det givna  samtalsämnet: Vädret. Det är ofarligt och blir sällan fel. Jo vädret kan vara fel, enligt personligt tyckande, men om man skulle börja prata om fru, barn och hund och det visar sig att man tagit fel på person kan det vara minst sagt pinsamt. ”Hur är det hemmavid? Hur mår frugan?” ”Jo hon dog för fyra år sedan”.

Då är vädret bättre. I dag är det inte så soligt precis men man gläder sig åt att grundvattnet stiger. Man är nu i den åldern att man helst njuter av regnet genom fönsterrutan. ”Ja men det finns ju regnkläder.” Jovisst men de fungerar sällan. Är de täta och håller regnet ute, så blir man minst lika blöt inifrån. I alla fall om man rör sig och svettas det allra minsta. Goretex har jag ingen större erfarenhet av. Dyrt, och enligt somliga ägare börjar jackor och byxor läcka efter en tid. Goretexkängor gör det. Det vet jag. Då är det bättre med dito av bra läder. Dessa kan man smörja in med gamla beprövade preparat som ex. grävlingfett och sedan står de sig ett tag. När de börjar läcka, upprepas proceduren. Detta går inte med moderna material.

Varför skrev jag detta? Jo, i brist på annat, och så ger de gamla läderkängorna mig tillfälle att upprepa en gammal, oomkullrunkelig sanning: Det var bättre förr.

Ps. I morgon är det torsdag, och dags för veckans höjdpunkt: Ärtsoppa. Och varm punsch, om bilen får stå. Ds

Entry filed under: Diverse.

Allvarlige Alvar Vem i hela världen kan man lita på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: