Vem i hela världen kan man lita på…

december 9, 2017 at 11:36 f m Lämna en kommentar

Så sjöng en gång i tiden ”Hoola Bandoola band”. HB var inte så tokiga, och även vi som kanske inte hade den rätta, röda revolutionära glöden, kunde lyssna. Bandet upplöstes -76, vill jag minnas, och sedan har delar av HB gått över till ”solosång”. Ja, Afzelius är död, men Wiehe har fortsatt och kraxa om kråkor, förlista fartyg och lite annat. Varför vet vi inte.

Nu var det inte gamla proggare det skulle handla om. Rubriken syftar på den osäkra tid vi lever i, där man inte längre vet vem som är ”fågel eller fisk”.

Vem kunde tro att vår gamla hederliga Svenska Akademi, inte var just det: Hederlig. Akademins stolta valspråk ”Snille och smak” förefaller lite vingklippt. Nu senast var det fråga om exklusiva lägenheter som bytt ägare på ett kanske inte riktigt rumsrent sätt. Sedan har vi ledamöter som ev. läckt hemlig information till kulturprofiler, som i sin tur fört detta vidare. Sant eller inte? Ja säg det. ”Ingen rök utan eld” brukar man säga. Hur som helst har ”De Adertons” värde devalverats.

Riksdagens talman, Urban Ahlin anklagas för att 2008 ha sextrakasserat en kvinna och i sin maktposition försökt ”sänka kvinnor”. Låter inte så bra.

Högsta domstolens ordförande Stefan Lindskog har i ett bolag tjänat 58 miljoner och genom avancerat skatteplanering betalat 0:- i skatt.

Scanias förre vd och förre chefen för Svenskt näringsliv, Leif Östling, undrar i tv ”vad faen han får för sina skattepengar”.

Allt detta är inte exempel på den allra grövsta kriminaliteten, men i och med att det handlar om personer i ledande ställning så undergräver det förtroendet i högre grad än om det varit frågan om  ”vanligt folk”.

På frågan: Vem kan man lita på, blir vårt entydiga svar: GK-bloggen

Vi kan med stolthet och glädje meddela att alla, precis alla, kan lita på GK-bloggen i alla väder. Vår verksamhet präglas av en ständig strävan efter sanning och kvalitet.  Vi arbetar oförtrutet vidare under vår stolta devis: ”Dille och Vrak”.

Det är nu mindre än ett år kvar till valet och det är hög tid för oss i GAS (GrönAnSamling) att spotta i de politiska nävarna och kraftsamla inför valkampen. En kamp som i praktiken redan är vunnen men det gäller att jobba ända in i kaklet.

Vi kommer också att hålla ett öga på valrörelsen i vår grann- och vänort, Mönsterås. Lite extra spännande nu med ett nytt kommunalråd vid rodret.

Inom kort börjar vi med en presentation av GAS:s reviderade valmanifest.

Håll ögonen öppna, och trevlig helg!

Entry filed under: Diverse.

Väderspänning Valmanifestet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: