Valmanifestet

december 11, 2017 at 3:52 e m Lämna en kommentar

Tiden hastar. Innan man vet ordet av är det september 2018, och man ser villrådiga medborgare framför valurnorna. Vem skall vi rösta på? Vilket parti kan man lita på?

Denna villrådighet är otänkbar i Gröna Köpingen.  Här är allt annat än en röst på GAS (Grön AnSamling) fullständigt uteslutet, framför allt sedan väljarna från och med idag tagit del av vårt reviderade och rykande aktuella valmanifest.

Vi presenterar en punkt i taget. Som vanligt utan inbördes ordning vad gäller vikt och angelägenhetsgrad. Med ett undantag.

På första plats ligger som tidigare, kravet på återinförd sträckjakt på morkulla. Skulle det vara så att det är medlemskapet i EU, med fågeldirektiv och annat, som lägger hinder i vägen, kommer GAS att arbeta för ett omedelbart utträde.

Dagens manifest handlar om Taxi-verksamhet, eller som nu, overksamhet. Bloggen har ondgjort sig över detta tidigare men bekymren har eskalerat.

GAS kräver att varje stad, kommun, samhälle, byhåla med mer än 10 invånare skall ha tillgång till taxi. Inte bara för sjuka, halta och lytta utan också för personer som är friska, åtminstone när de åkte till festligheter av olika slag. Som det nu är, innebär frånvaron av taxiverksamhet stora bekymmer när det gäller trafiksäkerhet och laglydnad, och det orsakar slitningar i äktenskapen.

Vi målar en bild ur dagens verklighet:

Familjen är bjuden på fest en fredagskväll, till ett värdpar som inte är med i NTO eller motsvarande organisationer. Det handlar om kräftskiva och Albert Engströms kloka ord ” Dessa djur kräva dessa drycker” har fullt genomslag.

”Hur skall vi komma dit och hem”? undrar hustrun. ”Ja det är väl lämpligt att du kör”. ”Jag får ju alltid köra. Nu är det väl din tur?”     Skall jag köra nu igen. Jag körde ju 1983”.

”Vi tar bilen. Det kanske finns någon som kan skjutsa oss hem och så får bilen stå över natten. Men vi kanske skall ringa” Lasses Taxi” för att kolla om han kanske börjat köra igen.

Riing Riiing ” Lasses Taxi”    ” Hej Lasse. Jo det är så att vi skall på fest på fredag kväll så vi skulle behöva en taxi, dit och hem”.     ” Ha ha ha ha, Jag kör inte helger längre. Det är ingen som åker” ”Ingen som åker. Vi gör ju det”.  ”Jag kör ändå inte. Nu för tiden är det bara en massa svart-taxi så det går inte runt”.  ”Det tror väl faen det ett det körs svart nu när det inte finns några vita att få tag i.”   ” Spelar ingen roll. Jag kör inte, hahaha”

Trevlig fest. Goda kräftor och dryck. Det visar sig att ingen av deltagarna kan ombesörja hemtransport. ” Ah va fan . Snuten är ju aldrig här i krokarna, och jag har bara tagit tre  OP och några bira”

Trafikkontroll: Blåsning, blodprov och indraget körkort. Allt detta är ”Lasses taxis” fel

GAS kräver lagstiftning som innebär att kommunerna åläggs att driva taxirörelse i kommunal regi. Veckans alla dagar, och nätter. För att klara belastningstoppar och sjukskrivning av ordinarie chaufförer kommer svarttaxi att uppmuntras och avkriminaliseras.

Vi kan inte ha det som vi har nu: Festsugna medborgare skall inte behöva riskera sitt körkort bara för att arbetsskygga taxichaufförer vill ligga hemma och sova i stället för att ta sitt samhällsansvar.

Rösta på GAS.     För säker färd, från fest och kalas

Entry filed under: Diverse.

Vem i hela världen kan man lita på… Djurhållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: