Halv Pudel

december 21, 2017 at 2:14 e m Lämna en kommentar

Nej det handlar inte om bastarder och gatukorsningar. Jag skall ”göra en Pudel”. Men bara en halv. Bloggen har vid åtskilliga tillfälle ifrågasatt personer som figurerar i media av olika slag. Eller figurerade i något fall. Om någon mot förmodan vill gå tillbaka och kolla gamla blogginlägg så framgår det med önskvärd tydlighet att vi förutsatte att det skulle gå åt fanders för amatörsnickare Timell. Det gjorde det, och nu allt frid och fröjd.

En annan hemmafixare som vi har ett ont öga till är naturligtvis Ernst.  (Jag har aldrig träffat en mansperson som haft något positivt att säga). Kvinnorna däremot sitter som klistrade, tindrar med ögonen och blir rosiga om kinderna.  Bloggen tar sig friheten att tycka att hans krystade aforismer är i töntigaste laget och en del av hans knep och knåp är nog är bara knepiga.  Man visst karl är händig och det han gör är rekorderligt hantverk oavsett vad man tycker om resultatet. Det är ganska lätt att misstänka att en person som är så in i helvete trevlig i TV kanske inte är det privat. Kan Ernst tänkas vara en despot, privat, av samma kaliber som Timell.  År han elak mot fru och barn? Sparkar han katten?

Vi tittade på Hellenius hörna som gästades av Ernst och Henrik Dorsin.  Dorsin är ett geni. Hur var då Ernst? Nu kommer den halva pudeln. Karldjäveln var ju riktigt trevlig. Lugn och sansad. Han berättade om ett tämligen avskalat julfirande hemmavid och det är nog uppenbart att hans lyriska utsvävningar inte är något som han förpestar tillvaron med i den privata kretsen Nej, han var helt Ok. Vi tror inte att han ägnar sig åt terror i det egna hemmet. Förlåt Ernst!

Men. Det finns andra som man bör hålla ögonen på.  Vi tänker naturligtvis på Gustav Mandelman. Varför han bör stå under observation är uppenbart för alla som sett” Mandelmans Jul”. Vi återkommer med en djuplodande analys. Efter helgen när vi smält julmaten.

I morgon kommer en julhälsning från Grin-Olle och Blondinballe

 

 

Entry filed under: Diverse.

Julmust, julmusik och julmystik. Gästspelar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: