Aj, vilket missförstånd

december 26, 2017 at 4:25 e m Lämna en kommentar

GK- bloggen har valt att med ojämna mellanrum låta medborgare i samhällets marginaler komma till tals. Nu senast var det” Grin-Olle” och ”Blondinballe” som förgyllde julhelgen för våra läsare, hoppas vi.

Vår grann och vänort Mönsterås hyser ett par bloggare som vi läser när tillfälle ges: Jonnys Mönsteråsblogg och Berts Blogg om Mönsterås. Jonny är relativt flitig medan Berts Blogg inte förnyas så frekvent. Jonny kollar vi dagligen medan det räcker att knappa in Berts Blogg någon gång i månaden för att se om det kommit något nytt.

I dag gjorde vi en upptäckt som både överraskar och skrämmer. Vi läste Berts senaste inlägg som visar att Bert har fått för sig att Grin- Olle och Bert är samma person.  Inget kan vara mer felaktigt.

Grin- Olle är en gallsprängd man i sina sämsta år som sätter sig på tvären i gränstrakterna mellan Koverhult och Slakmöre. Där sitter han och gnisslar tänder och råskäller på allt och alla. All vaken tid ägnas åt att förbanna omgivningen, och på nätterna drömmer han mardrömmar om” sossesvin, moderatdjävlar centerligister,” och annat pack

Bert bor, så vitt oss är bekant, i centrala Mönsterås och kan rimligtvis inte ha något samröre med Grin- Olle ute på vischan.  Det är inget som stämmer. Det kanske kan tänkas att Bert har samma negativa inställning som Grin – Olle, vilket i så fall är olyckligt, men vi bedyrar: Olle och Bert är inte samma person. Ett faktum som nog gläder någon av de två. Om Bert tycker sig känna igen sin egen person i Grin- Olles inlägg så är det beklagligt, men inget som GK-bloggen kan hållas ansvarig för

GK- bloggens läsare rekommenderas att gå in och läsa” Berts Blogg”. Det är uppfriskande. Ni kan också kolla GK-bloggen och se om det på något enda ställe framgår att Grin- Olles inlägg skulle handla om vännen Bert.  Ni kommer att leta förgäves.

Nu firar vi att Julen är över. Gott slut!

.

Entry filed under: Diverse.

Julafton Valfeber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: