Valfeber

december 28, 2017 at 5:31 e m Lämna en kommentar

Ja, det är visserligen en god stund till valet i september, så temperaturen är väl inte på kokpunkten, ännu, men vi inom GAS ( Grön AnSamling) har bestämt att inte lämna något åt slumpen denna gång. Ingen möda skall sparas i jakten på vår politiska makt som är en förutsättning för en ljus framtid för GK-bebyggarna.

Vi har fortfarande en del politiska meningsmotståndare som sprattlar emot. På sikt lönlöst, men det irriterar. Därför har vi på stormaktsmaner redan bedrivit lite spionage för att vara förberedda inför de politiska debatter som stundar i GK-rutan. En ojämn kamp, som vi vill vinna med stil.

Vad har vi då funnit i fiendeleden? Ja inte så mycket. Den kanske största nyheten är att GK-centern bytt lagledare. Åke Rolandsson har efter dryga 30 år vid rodret dragit sig tillbaka till Månberga för att njuta lite ledighet innan det är för sent. Kronprinsen och efterträdaren, Johan Andersson har tyvärr inte hunnit att göra bort sig ännu, men det kanske kommer. Skulle de stora skandalerna utebli så får vi väl gräva i gamla försyndelser, om vi hittar några.” Me too” uppropen har haft det goda med sig att man numera kan nyttja sådant som ligger ett halvsekel tillbaka i tiden, för att misskreditera omgivningen.

Sossarnas starke man, ledaren för country/ rapgruppen ” Robert and the Rappacows” aviserar att han skall gå ner på halvtid för att kraftsamla inför valet. Det räcker inte.          Ett tag ryktades det om att han skulle söka samarbete med Liberalerna, men dessa hann att ta slut i och men att Björk- Billy steg åt sidan. Eventuellt kan det finnas någon frisinnad kvinna kvar, men ingen att räkna med

Att Robban skulle luta sig åt höger, för ett moderat samarbete, är nog otänkbart. Framför allt för Moderaterna. Dessa kan kanske bli att räkna med nu när de på riksplanet fått en manlig, duglig partiledare, men lokalt har de fortfarande några förgrundsfigurer som ligger dem i fatet. Om vi tittar i backspegeln och väver in allt som inte presterats, ser det inte så ljust ut. Ingen roos för dessa insatser

Hur är det då på den yttersta vänsterkanten? Vi tänker här, både på Miljöpartiet och Vänsterpartiet, eller kommunisterna som de benämndes när man talade klartext. Här spelar det ingen roll vem som representerar partierna lokalt, för skuggan från partiledare och språkrör på riksplanet vilar så tung att det råder ett kompakt mörker även här i GK. I dagens tidning läser vi att ” Gustav Fridolin försöker vara sig själv”. Det låter illavarslande för MP.

Nå, men Guds språkrör på jorden, ”Kristdemokraterna”? Har de någon rättning i de politiska leden? Nja… de har av tradition haft det lite kämpigt. Det finns en ganska stor grupp religiösa sammanslutningar där alla anser sig ha monopol på den rätta läran. Det finns ex. Pingstvänner, Missionsförbundare, Frälsningsarméer, Jehovas vittne, Livets ord, Statskyrkan, Baptister, Metodister, Filatelister, Fariséer och lite annat smått och gott.  Frågan är om de kan samsas om ett politiskt program. De kanske på känt Knutby- manér tar kål på varandra istället.. Nej, de är inget hot.

Vi höll på att glömma Sverigedemokraterna. De är så pass nya på arenan att vi inte riktigt har grepp på dem ännu. Vi glömmer dem, tillsvidare.

Nej, det ser ljust ut för GAS. Motståndarnas laguppställning imponerar inte, så det förefaller riskfritt att ganska tidigt inhandla champagne och seger-cigarrer.

Men vi är på vår vakt. Minsta lilla fel- och snedsteg i fiendeleden skall vi rapportera om, och via GK-bloggen ge världsomfattande spridning. Vi hänger ut alla, oavsett kön eller ställning i samhället. Det må gälla Catarina” Pålle” eller Robban. Eller dessa tillsammans. Ingen mannamån.

Vi håller naturligtvis också ett öga på vad som händer och sker i vår grann och vänort Mönsterås .  Både ont och gott, kan med det geografiska läget tänkas spilla över sockengränsen.

Rösta på GAS! För en framtid i, Fred, Frihet, Välstånd, Stånd och Förstånd.   I Gröna köpingen! (Omvärlden struntar vi i. )

Entry filed under: Diverse.

Aj, vilket missförstånd Nytt år !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2017
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: