Inför valet.S

januari 13, 2018 at 11:32 f m 1 kommentar

I historiens gryning hade socialdemokraterna makten i Gröna Köpingen under ganska lång tid, men när Centerns Åke Rolandsson äntrade scenen var det kört. Lång tid i opposition har kanske varit lite knäckande för S men nu kraftsamlar man under Robban Kopparapps ledning för ett försök att återta kommunalrådsposten och makten. Robban är enligt många en trevlig och kompetent person, men därutöver har vi ganska liten koll beträffande bemanningen i partitoppen. Bloggen har noterat att den gamle påläggskalven Rickard Verkarkry inte figurerar så frekvent längre. Kanske tar skolan för mycket tid i anspråk. Bra för skolan och kanske också för sossarna.

Bloggen knackar på dörren till S partikansli. Ingen öppnar men vi kan urskilja röster och även musik så kansliet är uppenbarligen bemannat.  Musiken tilltar i styrka och vi kan höra att det är Robbans Rap/ Countryband ” Robert and the Rappacows” som spelar Arne Qviks  gamla paradnummer  ”Rosen”

Det låter riktigt bra. Ja låten är ju fullständigt vidrig, men bandmedlemmarna spelar trevligt. Vi knackar mer intensivt och då tystnar musiken och dörren öppnas.” Ursäkta, vi hörde inte att det knackade, men välkomna”. Robban är som vanligt tillmötesgående och trevlig

Nu har vi möjlighet att kolla sättningen i bandet. Robban själv spelar naturligtvis bas och förstafiol. Andrafiolen trakteras av Reneé Månstad. Lars Ollner tar det lite piano och i ett hörn sitter Rickard Verkarkry och fingrar på sin lilla banjo. Ett trevligt gäng musikanter.

”Nå Robban. Vi vill inte snoka men vi är lite nyfikna på er taktik nu inför valet. Tänker ni spela solo eller satsar ni på samspel med andra partier”.  ”Det är en bra fråga. Vi är visserligen ganska röststarka i bandet men om vi klarar oss ensamma är tveksamt. En trevare mot GAS är nog en bra taktik. De kommer med stor sannolikhet att vinna valet och då kan det vara bra att stå på goda fötter med makten.” ”I vår grannsocken, Mönsterås har sossarna fått kritik av en lokal bloggare för att de är för positivt inställda till centerpartiet. Han gillar inte att de förespråkar samarbete istället för konfrontation”.  ”Lite märkligt. Om man intervjuar överlevande från andra världskriget är jag ganska säker på att alla tycker att freden var trevligare än kriget”.

Något att tänka på.  I dessa” metoo”- tider är det inte många trevare som är OK, men Sossarnas flört med GAS bådar gott.

Vi lämnar Robban och bandet. När vi avlägsnar oss hör vi hur det klämmer i med ett medley på ”Rosen” och” Internationalen”. Låter riktigt bra.Något för Melodifestivalen ?

Nästa gång skall vi uppsöka Liberalerna.  Om vi hittar några.

 

Entry filed under: Diverse.

Inför valet. C Ankdammerin

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  januari 13, 2018 kl. 4:17 e m

    Citat GK-arn: ”Lite märkligt. Om man intrevjuar överlevande från andra världskriget är jag ganska säker på att alla tycker att freden var trevligare än kriget”.

    Tja, tvivlar på att de överlevande från ww-2 länderna av fri vilja hade valt att leva vidare i fred för att istället nödgas leva under förtryck och despoti utövat av de två brun-röda kusininavelsismer som då förrödde Europa och som nu i symbios styr GK.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: