Skog och Natur. Allvarlige Alvar

januari 21, 2018 at 8:24 e m Lämna en kommentar

Bloggens frånvaro blev kortare än väntat. Vi är redan tillbaka. Till allmän glädje, hoppas vi

Det är ett tag sedan AA fick komma till tals. Här kommer ett litet livstecken.

Ingen riktig vinter ännu.  Litet snötäcke och någon minusgrad gläder barn och motionärer. Jägarna har fått lite spårsnö nu i säsongens elfte timme. Men den riktiga vintern med rejäl tjäle låter vänta på sig vilket betyder att skogsbruket för tillfället har ett litet helvete.  Marker och skogsbilvägar bär i många fall inte för skotning och vidaretransport. ”Ja men strunta i att avverka nu.” Så enkelt är det oftast inte. Sågverk och massaindustrin måste få in råvara annars blir det driftstopp med permitteringar och annat elände

I dagarna har man läst i tidningarna om en vandringsled i Oskarshamnstrakten som tagit stryk. Bilder på djupa körskador ser inte så aptitliga ut.  Bloggen har inte varit på plats och kan inte uttala sig” i det enskilda fallet” som det brukar heta, men vi har svårt att tänka oss att ”Södras” agerande beror på okunnighet eller nonchalans. En avverkning går aldrig spårlöst förbi, men färska skador som ser förfärliga ut, har oftast läkt efter en tid och är snart knappt märkbara. Dessutom säger lagen att skador på stigar och leder skall åtgärdas och de skall återställas i ursprungligt skick. Södra vill nog inte hamna i vanrykte, så snart kan nog Aldorsson och Brenannder promenera friktionsfritt på Gunnarsöleden igen.

Entry filed under: Diverse.

Inför valet. FI Omvärldsanalys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: