Hemmakväll

januari 25, 2018 at 9:19 f m Lämna en kommentar

Torsdag morgon. I går var det följaktligen onsdag, med handboll och en vinskvätt i kvällningen. Matcherna slutade lyckligt för svenskarna. All heder åt fransmännen som gjorde sin plikt trots att de inte hade så mycket att spela för.

Handboll är trevligt. En stengård sport för män. Med- och motståndare åker i backen så att golvet hotar spricka. Ibland som en följd av ojustheter ibland av regelrätta grepp och tacklingar. Reser den förfördelade och tar till nävarna för att skipa rättvisa på hockeymaner? Icke. Hockey är i det avseendet fånigt. Nej man spelar vidare som om inget hänt eller uppsöker bänken, tyst och stilla, såvida man inte brutit armen. Då går man av planen, utan gnäll

Som sagt, trevligt. Tyvärr går matcherna på TV 3 och då får man stå ut med lite reklam. Vi är inte dummare än  vi begriper att reklamen bekostar kalaset så det får vi leva med. Man har noterat en succesiv förändring av reklambudskapet. Från att ha dominerats av hudvårdsprodukter och menstruationsmateriel så är det nu spelsajer som tar störst plats. Det är ingen hejd på hur mycket man kan vinna och hur mång frispinn man kan få. Man blir hur rik som helst, snabbt som attan. Hur mycket man kan förlora ges det ingen information om. Svenska staten har tidigare haft en restriktiv inställning till spel och dobbel. De borde man fortsatt med. Snart är spelberoende lika vanligt som beroende av sprit och narkotika. Vi föredrar nog sprit. Tänk er en kräftskiva. En eller två nubbar höjer stämningen. Hur stämningshöjande är det när någon halar fram en kanyl eller ett antal spelbongar?

Bloggen hemfaller inte åt spel i större utsträckning. Spel är det absolut säkraste sättet att bli fattig ,vid sidan av häst- och fruntimmersaffärer. Hästar kan vara oberäkneliga och fruntimmer etter värre. Det skall man hålla sig ifrån. Åtminstone hästarna.

Entry filed under: Diverse.

Omvärldsanalys Märkligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: