Inför valet. MP

januari 29, 2018 at 5:18 e m Lämna en kommentar

Idrott i all ära men politik är viktigare. Vår odyssé till, och dessbättre även från, våra politiska motståndare här i Gröna Köpingen, har inte orsakat skrämselhicka. Inget, eller inga ser ut att kunna  hota GAS:s valseger. Vi har hunnit ungefär halvvägs, och idag är det dags för en glimt från vårt besök hos MP

Miljöpartiet lever ett lite tillbakadraget liv även i Gröna Köpingen. Man kan undra varför. Miljö är viktigt, ja kanske allra viktigast när det gäller vår överlevnad här på Planeten.  Det är måhända så att de har svårt att få ut sitt budskap på grund av dåligt ljud i språkrören.

Senast fadäsen på riksnivå är att man sparkat ut Stefan Nilsson ur MP utan att denne fått tillfälle att förvara sig. Han anklagas för” Gränslöst beteende ”. Vad innebär detta?  Har han propagerat för globalisering på ett sätt som strider mot partiets linje.?

Vi tar kontakt med MP- kansliet och frågar efter lokala språkrören. Tyvärr är de inte hemma men man tipsar om att de står att finna vid GK- Gölen där MP i samarbete med Ornitologiska föreningen har en manifestation till förmån för Skarven.

Man tycker sig se en oroväckande minskning av antalet häckande skarv kring Gölen. En inventering pekar på en drastisk minskning. Grovt beräknat har antalet häckande par minskat från 21000 till knappa 19000. Detta är naturligtvis förödande för den ekologiska balansen, så något måste göras. Därför har MP i samarbete med ornitologerna beslutat att satsa på förstärkningsutsättning. Ursprungligen hade man tänkt att hämta något tusental i Timmernabbens skärgården men beslutade att istället  satsa en ansenlig summa på import av avelsfågel från Danmark. Detta skulle ha en positiv bieffekt i och med att risken för inavel skulle minska. Den är enligt genetisk expertis inte försumbar vi så låga populationer som 19000 häckande par.

Bloggen får en pratstund med MP s manlige språkrör Lasse Vrede under en paus i manifestationen.  ”Värnar MP bara om skarven och andra fåglar eller hyser ni omsorg även om andra levande varelser, inklusive människan?” ”Vi värnar om allt och alla, överallt: Från myror, små grodorna upp till kapitala älgtjurar. Till och med den förhatliga fästingen försöker vi hjälpa med biotopvårdande åtgärder. Fästingen trivs i högt gräs så därför klipper vi aldrig gräsmattan. På så sätt gynnar vi också vår partiblomma, Maskrosen.

När det gäller Homo Sapiens så försöker vi acceptera åtminstone de som tillhör Miljöpartiet. Människan som är en toppkonsument i näringspyramiden är i grunden onyttig. Men inte vi miljöpartister. Vi motarbetar det skadliga och onyttiga: Bilar, flyg, bussar, lastbilar, traktorer, diesel, bensin, oljeeldning, kol, kött, tobak, sprit, torv, korv, julskinka, kärnkraft, vindkraftverk, kraftig värk, mobiler, stofiler, stillasittande, Tv-tittande, Mandelmansfnittrande, slafsande och tafsande.

I dag har de flesta en negativ inställning till alla former av sexuellt ofredande. Även vi i MP tycker att det är förskräckligt att ex. den gamle kommunisten Lars Orly har varit ute och tafsat. Men det är deras bekymmer. Vi i Mp kan inte tänka oss att vår lille minister Gustav Fridolin har varit ute i liknande ärenden. Han är inte sådan, och han har inte ens åldern inne.”

Plötsligt blir det oro i lägret. Larmet har gått i ornitologernas mobiler, att man i Borlängetrakten sett ett exemplar av en utomordentligt sällsynt fågel: Tibetansk trångstrupig späckgnidare. Nu kastar sig fågelskådarna in i sina bilar och drar iväg för att inom några timmar kanske få lägga ytterligare en trofé till samlingen i sin jakt på medlemskap i ”300- klubben”

Vi tackar MP för att vi fick störa och återvänder hem, förvissade om att miljön, inklusive skarven, är i goda händer, om något händer.

 

 

 

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Bragdsilvret Bönhörda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: