Bönhörda

februari 1, 2018 at 1:37 e m 9 kommentarer

”Gud hör bön” brukar det heta. Bloggen har många gånger uttryckt tvivel beträffande det gudomliga, men om det nu finns en Gud som lyssnar på önskemål av skilda slag så kan man kanske undra vilken  dignitet bönerna bör ha för att Gud Fader skall ha tid att bry sig. Räcker det med tandvärk eller en bortsprungen katt?  Det är nog rimligt tro att i en värld med krig och naturkatastrofer så är katten och värken för bagatellartat.

Vi har i dagarna upplevt något som kanske kan betraktas som ett gränsfall, där den Gode Guden gripit in, trots att det finns större bovar än Dan Eliasson. Äntligen har rikspolischefen fått sparken. Hela polisväsendet jublar.  Ja ,alla är nöjda och glada, utom buset som nu kanske får det lite svettigare.

Bloggen skall i all ödmjukhet erkänna att vi inte känner Eliasson och ej heller har kompetens att bedöma hans kvalifikationer, eller brist på, men vi förlitar oss på att en hel omvärld, inklusive Leif GW, som krävt hans avgång, har rätt. Synd bara att det skulle dröja så länge. Nu var regeringen till slut tvungen att sparka Eliasson eftersom brott och straff förmodligen får stort utrymme i valrörelsen. Då kan man inte hålla inkompetensen om ryggen.

Nu förväntar vi oss en genomgripande decentralisering med korta beslutsvägar så att larmcentraler, på grund av bristande lokalkännedom, inte behöver skicka patruller till fel län. Det är också bra om det kommer att finnas fler patruller att skicka.

Hur påverkar rikspolisens avspark rättskipande myndigheter här i vårt eget Gröna Köpingen. Bloggen söker upp lands- och kommunfiskal Bengt” Bengen” Byhling för en kommentar. ”Nå Bengt. Kommer ni här lokalt att märka någon förändring i och med Eliassons avträde” ”. Eliasson? Vem faen är det?” ”Jo det är den avsatte rikspolischefen.” ”Jaså, den stollen. Honom har vi aldrig brytt oss om. Det måste ju bli något gjort. Här är det jag som bestämmer och om alla fjärdingsmän och konstaplar gör som jag säger så fungerar det alldeles utmärkt. Vi kan peka på en enastående statistik över uppklarade brott.  Sista veckan i januari har vi gripit ett dussin cyklister som färdats utan lyse, fjorton felparkerare, tre brott mot högerregeln och fyra som kört med sommarluft i däcken. Ett fall av sexuellt ofredande har anmälts, med det lade vi ner omedelbart. Det visade sig vara en av våra konstaplar som vid kroppsvisitering av en misstänkt kvinnlig snattare for lite ovarsamt fram.

Nej här i GK är allt frid och fröjd. Om den där Eliasson är arbetslös så kan ni skicka hit honom så får han sitta i förrådet och inventera tillvarataget stöldgods. Det borde han väl duga till”.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Inför valet. MP Det blir nog bra….

9 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny Nilsson  |  februari 2, 2018 kl. 7:45 f m

  Någon ny omorganisation är inte att räkna med. Det kostar och tar tid. Det betonades att ”omorganisationen är nu färdig” så att han kan koncentrera sig på annat.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 2, 2018 kl. 3:18 e m

  Så kan det kanske vara. Vi får leva med detta, bara vi slipper nuvarande oorganisation

  Gilla

  Svara
 • 3. Jonny Nilsson  |  februari 2, 2018 kl. 6:23 e m

  Ja sämre kan det ju inte bli. Är helt enig med GK:s analys av förre chefen.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert  |  februari 3, 2018 kl. 1:20 e m

  Oj,oj, mörkarmentaliteten hos GK-Lars(C) och MB-Jonny är skrämmande hög då de båda skyller kaoset inom polismyndigheten på en person, Dan Eliasson. De båda bloggarna väljer fegt nog att skjuta budbäraren D E istället för att arkebusera hans uppdragsgivare.

  Anledningen till dagens situation inom polisen och den samhällspåverkan det genererar är politisk betingad. Kaoset är medvetet skapad av 7-klöveralliansen(NWO-anhängare) i akt och mening att destabilisera/splittra det svenska samhället. Detta dårtokeri till fromma för att göra livet enklare och smidigare för de till Sverige nyinvandrade, och deras i bagaget medförda kulturer, ismer, samhällssystem/klan/släkt, rättssystem, tänkesätt, beteenden, kriminella org/nätverk, terroristorg, osv.

  Att en Centerpartist och en hangaround-Miljöpartist i sina bloggartiklar och kommentarer medvetet väljer att mörka den direkta orsaken till det svenska samhällets sammanbrott är inte att förvånas det minsta över utan mera att se som ett bevis på hur djupt ner i PK-skithålet de har sjunkit.

  Gilla

  Svara
 • 5. Gröna Köpingen  |  februari 3, 2018 kl. 1:41 e m

  Ja, här var inte trevligt. Det är trångt, för här satt redan en annan lokal bloggare. Bert! Maka på dig.

  Gilla

  Svara
 • 6. Bert  |  februari 3, 2018 kl. 3:07 e m

  ”Maka på dig.” Ok GK-Lars! Jag släpper gärna ner dig till de nedersta PK-skithålsregioner som du som Centerpartist med rätta tillhör. Själv sätter jag mig där jag brukar sitta, en bit ovanför öppningen, och fortsätter därifrån med att bomba PK:ister med fakta och sanningar.

  Gilla

  Svara
 • 7. Gröna Köpingen  |  februari 3, 2018 kl. 5:25 e m

  Vi kan stå ut med lite fakta och sanningar, om du mot förmodan kan leverera. Men släpper du från dig något annat blir vi lite sura.

  Gilla

  Svara
 • 8. Bert  |  februari 3, 2018 kl. 6:54 e m

  Citat GK-Lars:”Vi kan stå ut med ”lite” fakta och sanningar,”.
  Ja, det är det som är det stora problemet med PK-isterna, det att de i det närmaste är totalt fakta och sanningsresistenta.
  Vad för slags sjukdom lider PK-isterna av kan man undra: förmodligen är det långt gången och obotlig ”Fanatism”/besatthet av att driva sin sak, politisk eller religiös, detta utan att ta någon hänsyn till rationella argument och empiriskt grundade erfarenheter.

  Gilla

  Svara
 • 9. Gröna Köpingen  |  februari 4, 2018 kl. 9:51 f m

  Bloggen tar hänsyn till ” rationella argument och empiris grundade erfarenheter: Om något sådant dyker upp. Dat har varit synnerligen tunt med den varan hittills. Nu skiter vi den här debatten . Vi kommer nog inte längre. Nu tar vi något nytt: Det är trevligt att du kommenterar trots att du för det mesta har fel, men någon skall ha det. Var rädd om dig och gå inte ute i snön och bli kall

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: