Det blir nog bra….

februari 3, 2018 at 1:34 e m 2 kommentarer

”Naturen har klätt sig i vinterskrud”, som det brukar heta i lite finstämda naturbetraktelser. Ja det har helt enkelt snöat. Inte så mycket, men tillräckligt för att skyffeln borde plockas fram. Vi skottar inte. Vi trampar, packar och går med tiden allt högre och får  bättre överblick. Metoden lärde vi av en gammal kollega som  resonerade klokt: ”Det smälter bort till våren”. Mannen går året runt i träskor. Riktiga träskor, av al. Inget plastkrafs. Hej S-A, om du mot förmodan läser

Anders Tornberg heter den nye rikspolischefen. Ett val som applåderas av de flesta. Det känns tryggt med en man som gått den långa vägen från patrullerande polis till högste chef över polisväsendet. Han borde veta vad det handlar om, och det är en bra början

Samma sak med politiker.  En socialdemokratisk ledare, sprungen ur arbetarnas hedervärda led, känns mer trovärdig än någon med högborgerlig bakgrund. Samma sak med en moderat toppfigur, fast tvärt om.

Tornberg verkar kunnig och vederhäftig. Det är mer än man kan säga om en del som är satta att bevaka och intervjua. Vi såg en nyhetssändning på TV4 där hallåan skulle ansätta Tornberg med lite halvaggressiva spörsmål. Hon läser ur ett papper med förberedda frågor men har inte förmåga att anpassa sig efter de svar hon redan fått. Tornberg upprepar sitt tålmodigt och det hela blir en smula löjeväckande. ”Vanliga” nyhetsuppläsare skall inte leka skjutjärnsjournalister. Det skall yrkesmän/ kvinnor syssla med. Lars Orup är kanske död men det finns säkert någon annan, bättre än rivjärnet på TV4

Apropå yrkesmän, och dess motsatser, erfar vi att Martin Timell anmäler media för att han och hans familj lidit alla helvetes kval efter att han namngetts i samband med Meeto-kalabaliken. Det må vara hänt men det kan nog kvittas mot de lidande Timell orsakat oss tv-tittare.

Vi önskar våra läsare en trevlig lördag. Och söndag, om ni är måttfulla.  Halka inte i snön. Lårbenshalsar är sköra och kan fördärvas även på nykter kaluv.

Entry filed under: Diverse.

Bönhörda Berts blogg

2 kommentarer Add your own

 • 1. Willy  |  februari 3, 2018 kl. 4:07 e m

  Citerar :”Lårbenshalsar är sköra och kan fördärvas även på nykter kaluv.” Visst är det så ; ännu en av nykterhetens avigsidor!
  Hälsningar!
  Willy

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 3, 2018 kl. 5:35 e m

  ”På nykter kaluv” är ett lite egendomligt och ålderdomligt uttryck. Låter inte så kul. Skall nu lårbenshalsen brytas så är det nog bättre att göra det på fyllan. Det blir lite roligare då.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: