Äntligen fredag!

februari 9, 2018 at 4:31 e m 11 kommentarer

Så säger de som fortfarande befinner sig i arbetsför ålder. Vi priviligierade pensionärer struntar i vad det är för veckodag, men visst är det trevligt att till helgen kosta på sig lite dyrare champagne än den vi dricker veckans övriga dagar. Champagne är fruntimmersdricka, men är den tillräckligt torr duger den till ex. fisk i olika former. Fisk är gott och nyttigt, och lär befrämja intelligensen. Bloggen är levande bevis på att detta stämmer.

Hos grönsaker däremot, kan man nog inte påvisa sådana positiva effekter. Som bevis för detta, pekar vi på alla vegetarianer och veganer som talar illa om kött. Kött är gott, och lika nyttigt som fisk, och tänk så bra att man efter att en kossa mjölkat färdigt, och efter att den med mulen ansat hagar och ängar under lång tid, kan komma till nytta och slipper grävas ner, till men för miljön och grundvattnet.

I kväll blir det nog oxkött.  Nej förmodligen inte. Oxar är i dagsläget en bristvara, men slaktade kor är det gott om. Man har succesivt slopat beteckningen oxkött och övergått till ”Nöt- kött” och det är bra. En riktigt lättlurad vegan kan tro att det är vegetariskt.

Nerverna börjar att göra sig påminda. Hur skall det gå för Gardell i ”Mello? ”Lördag kväll har vi svaret. Vilket svar bloggen vill ha, behåller vi för oss själva.

Trevlig helg!              Gäller även dig Bert. Min synnerligen gode vän och välgörare.

Entry filed under: Diverse.

Inför valet: V Utandning

11 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  februari 9, 2018 kl. 9:33 e m

  Citat GK-Lars:”Kött är gott och lika nyttigt som fisk,”. ?????
  Jadu GK-Lars, ät mycket mer fisk så ska nog du också förstå vad fisk är betående av förutom då ben, brosk, skin, fjäll mm.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 9, 2018 kl. 10:28 e m

  Bäste vännen Bert. En fråga i all enkelhet. Vad är skin?

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 3. Bert  |  februari 10, 2018 kl. 12:28 f m

  GK-Lars frågar, citat: ”Vad är skin?”
  ”skin”, det är den engelska glosan för det svenska ordet ”skinn.

  Hur var det nu GK-Lars: vad mer än ben, brosk, skinn, fjäll, fenor, inälvor består en fisk av?
  Ok, du får tre alternativ att gissa på – är det, mandelmassa, tomatpuré eller KÖTT.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 10, 2018 kl. 9:17 f m

  Min extremt välartade vän Bert! Trevligt att du blandar in ett och annat engelskt ord i texten.: Det ger ett berest och bildat intryck. Sen var det detta med kött och fisk. Alla kockar, oavsett kön, pratar om ”Kött och/eller” Fisk”. Menyer på näringsställen av olika slag¨ anger vilka kött eller fiskrätter man kan välja. Man talar ytterst sällan om ”fiskkött” Man kan välja mellan kött, fågel och fisk. Så är det med det. Vi börjar undra, om du Bert, är ” fågel eller fisk”. Hur som helst: Ha det bra. Lägg en trevlig köttbit på plåten eller grillen och fira att ”vi” tagit olympiskt guld. Det kan man kalla en bragd. Väger nästan tyngre än seger i en spännande puttningstävling.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  februari 11, 2018 kl. 9:10 e m

  Citat:”Kött och/eller” Fisk”. Haha, ja du GK-Lars, nu var det ju inte hur man beställer vad(kött, fågel och fisk) på en restaurang som tvistemålet gällde.
  Frågan var: ”vad mer än ben, brosk, skinn, fjäll, fenor, inälvor består en fisk av?.
  Eftersom du inte vill köpa att ”fisk” också består av kött så är det väl så att du dissar det den delen av fisken som av de flesta kallas fiskkött. Du skriver dock att du tycker ”Fisk är gott och nyttigt” men av någon outgrundlig anledning dissar du fiskköttet och äter istället det jag och de flesta andra slänger i soppåsen.

  Ang ”Menyer på näringsställen”, nog har jag varit på en och annan restaurang och precis som du beställt div maträtter från Lunch eller A La Carte Menyer. Under mina år i Stockholm hann jag med att besöka en hel del av huvudstadens bättre matställen, ett favoritställe var Wedholms, ett annat dito Soldaten Zwejk andra som Grand Hotell, Brända Tomten, Ulriksdals Slottsrestaurang, Vaxholms Hotellrestaurang, Djurgårdens Gästgiveri, ja det finns många fler näringsställen jag besökt i och runt om i stor Stockholmsområdet, så nog vet jag hur en restaurangmeny är författad.

  Skickar med ett sajttips du kan besöka för att få bekräftat att ”fiskkött” är en realitet i det svenska köket och bland dess finlirare, kockarna och leverantörerna av fisk.
  Saittips:GOOGLA – sjömatsfrämjandet.se . Läs under fliken ”Fiskkött”!

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  februari 11, 2018 kl. 10:16 e m

  Vännen Bert! Har du slarvat med medicinerna igen? Vi är oroliga och tycker nog att du spårat ur. Citat …..”.av någon outgrundlig anledning dissar du fiskköttet och äter istället det jag och de flesta andra slänger i soppåsen”… Vad är detta ? Du har av naturliga skäl inte susning om mina matvanor.
  Du verkar stolt över ett förflutet i Huvudstaden. Även GK- bloggen framlevde några år på 70-talet i Stockholm men det är inget jag skryter med utan en tid jag helst vill glömma. Maten på storstadens krogar är inte bättre än den du hittat på närmre håll. Var rädd om dig Bert, och sköt såväl kosthåll som medicinering.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  februari 12, 2018 kl. 12:56 f m

  GK-Lars, du ska inte tro att du är universums centrum och utifrån den vanföreställningen tro att alla andra därför tar efter dina besynnerliga ovanor. Exv den beroendeovanan, att du minst tre ggr dagligen måste häva i dig ett mjölkglas fyllt med receptbelagda färggranna piller för att få lugn och ro i själen. Varför inte pröva Marabou:s ”NON STOP” Drager, de är färggranna de också, ja, du vet det där med placeboeffekten.

  Ang vetskapen om dina matvanor: du har varit flitig med att delge din bloggs följare om hur dina matvanor ter sig. Det är inte alltid som det vattnas i munnen när man tagit del av dina matrecept, exv då du berättade om att du brukar möra fläskfilén mellan inner å ytterfönster under soliga vår och sommardagar. Nej, fluglarver i maten istället för kryddor det får allt vara och förbli din smaksättningsspecialitet.

  Du får ha det så bra du nu kan och det kan inte vara alltför lätt för dig att uppnå ett dylikt tillstånd med den mathållningen du har, stackare!

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  februari 12, 2018 kl. 6:08 f m

  Bäste vännen Bert. Att du far ovarsamt fram med sanningen kan jag smälta. Men det finns en gräns: Du påstår att jag dricker mjölk! Detta gränsar till förtal. MJÖLK? Detta är en dryck för kalvar, och en och annan katt som inte begriper bättre. Ta tillbaka, innan jag vidtar rättsliga åtgärder

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  februari 12, 2018 kl. 9:41 f m

  Ok, jag skrev nog lite otydligt, det var ett ”mjölkglas” med färgranna piller du svalde – alltså inte ett mjölkglas med mjölk. Men hur fan är du skapt, att svälja mjölkglas på mjölkglas, det måste vara hårdspjälkat.

  Gilla

  Svara
 • 10. Gröna Köpingen  |  februari 12, 2018 kl. 2:06 e m

  Bert min gode vän. Där slingrade du dig undan åtal. Lite elegant faktiskt. Jag tror vi bryter här och sparar på krutet till nya och trevligare trätor. Detta börjar bli lite fånigt. Fel. Det har varit fånigt länge.
  Ha det gott. Håll värmen och ät nyttigt.

  Gilla

  Svara
 • 11. Bert  |  februari 13, 2018 kl. 12:23 f m

  Ok, håller med dig, bra att du är självkritisk. Men det är väl det GK-bloggen syftar till, det att visa upp din överlägset största tillgång, ”fånigheten”. Du kan omöjligen ha något annat uppsåt med dina artikeltexter än att försöka uppnå högsta möjliga fånighetsstatus.Om du ändå skulle påstå att du har ett mer ädelt syfte med dina texter så blir även det per automatik uppfattat som en ”fånighet”, fånigheten har blivit ditt varumärke.
  Nu ska du inte vara ledsen för det, det finns fler centerpartister som delar ditt öde, ja, de allra flesta av dem.
  Ha det!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: