Näthat

februari 21, 2018 at 9:08 f m Lämna en kommentar

Det påstås vara billigt att handla över det s.k.” Nätet”.” Billigt är väl bra, och gratis ännu bättre? ”Säg inte det.  Vi på GK-bloggen som har förmågan att se konsekvenserna av kortsiktigt handlande, inser att det är slutresultatet som räknas.  Billiga varor från ex. Kina kanske på sikt är förödande för rikets ekonomi.

Hur resonerar han nu, Bloggardjäveln ”

Jo, så här: Ponera att Nätet tar över det mesta av handeln. Butiker går i konkurs och handlare och expediter blir arbetslösa. Detta leder till ekonomiska svårigheter som i sin tur kan orsaka sociala problem av allehanda slag. ICA- handlare som tidigare haft god ekonomi drabbas mycket hårdare än tiggarna utanför entrén till butiken. Dessa är inte van vid annat än lite mynt i en pappersmugg, men grosshandlarfasonerna sitter i, och armod är svårt att acceptera när man tidigare haft det gott ställt. Till slut sitter handlaren själv med en mugg utanför sin butik. Som ingen besöker. De få slantar han får in, går oavkortat till Systembolaget. Snart har vi missbruk och hustrumisshandel i släptåg.

Ja, vi kan stanna där. Det räcker, även om vi kan peka på en mängd andra negativa effekter av näthandel.

Nu är det upp till samhälle och stat att agera. Lägg på tullar, straffavgifter, moms och mens mm. så att nätpaketen blir dubbelt så dyra som varor handlade över disk. Mest förödande är kanske att Post Nord vid ökad näthandel får ännu fler paket att slarva bort, eller tulla på innehåll.

Bort med Nätet, och låt oss återinföra lite gammal, trivsam människohandel.

Entry filed under: Diverse.

Under- och Mathållning Svullbukens Matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: