Bristvara

februari 25, 2018 at 10:50 f m Lämna en kommentar

Det har under senare tid talats mycket om lärarbrist. Tidigare har man mest pratat om brist hos lärarna, nu är det också brist . Det figurerar lite olika siffror men inom kort kommer det att saknas ungefär 70000 pedagoger och det låter kanske alarmerande.       Inte alls.

Det är ingen fara på skol- taket. Här har vi nu en enastående chans för alla föräldrar att göra en insats. Vårdnadshavare av skilda slag som tror sig veta hur en pedagogisk slipsten skall dras, kan nu få visa framfötterna som resurspersoner som kan hyras in vid pedagogiska belastningstoppar.  Äntligen skall vettigt folk få besätta katedrar och rektorsexpeditioner. PISA- resultaten kommer att skjuta i höjden och trivsel och studiemiljö kommer att nå himmelska höjder.

Allt kommer att vändas till det bättre. Mobbing av kamrater och nedsättande kommentarer från elever beträffande lärare kommer att upphöra eftersom dessa fantastiska målsmän har förmåga att hantera situationen, utan att ta till handgripligheter. Man kommer med tålamod och överseende agera professionellt trots att de i grunden är amatörer utan utbildning.

Skolan kommer också att göra en icke föraktlig besparing eftersom dessa inhyrda amatörexperter inte kommer kräva att få ta del av alla oändligt långa lov som enligt samma personer är enda drivkraften bakom lärarnas yrkesval. Man kommer frivilligt sitta och skriva åtgärdsplaner och andra dokument på loven, utan ekonomiska anspråk.

Det kommer att bli så fantastiskt bra att man kan beklaga att lärarbristen inte uppstått långt tidigare.

Entry filed under: Diverse.

Svullbukens Matblogg Istid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: