Tings-rätt?

mars 8, 2018 at 3:08 e m 1 kommentar

En dom vid Solna tingsrätt har rört upp känslorna i riket. Två centerpartistiska nämndemän ville fria en man som stod åtalad för hustrumisshandel. Skälet var att mannen var av finare familj än den kvinnliga slagpåsen. Nu är vi på bloggen naturligtvis nyfikna på om något sådant skulle kunna vara aktuellt vid Stånd- och Tingsrätten hör i GK. Vi tar kontakt med nämndens ordförande Gunnar Gunstling som har en lång och gedigen erfarenhet av rättskipning i för landsbygden typiska byträtor: Tjuvjakt, olaga kräftfiske och slagsmål i anslutning till höstmarknaden.

”Nå Gunnar. Du har hört talas om domen i Solna. Vad är din kommentar?” ” Det var det djävligaste jag hört talas om. Vilka idioter. De drar skam över hela centerpartiet.”” Så du tycker att de har agerat fel”.” Det är klart som faen. Hur kan dom skriva om sina bevekelsegrunder i domen? Urkorkat. Här vid Tinget är vi inte främmande för lite svågerpolitik. Ponera att en rättskaffens lantbrukare från GK anklagas för att hämtat en älg som fallit på andra sidan gränsen. Hos en utsocknes markägare som av geografiska skäl inte bör åtnjuta tilltro eller respekt. Skulle en inflytelserik och aktad markägare i GK spela på samma juridiska planhalva som en utböling värd förakt, spott och spe. Nej du. Vi skiljer på folk och sämre folk men vi är inte så dumma att vi skriver detta i domen. Vi stöder oss på vittnesmål och teknisk bevisning som vi vid behov kan justera en aning för att passa det önskade domslutet.”

Entry filed under: Diverse.

Utom rimligt tvivel Fredag igen

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  mars 10, 2018 kl. 8:03 e m

    Den islamistdomen passar som handen i handsken. Alltså, domen och de shariavärderingar som varit vägledande för de båda islamist-CENTERPARTISTISKA nämndemännen passar bra in med Centerpartisters innersta tankar om att jämlikhet inför skranket och så även i vardagslivet inte är önskvärt i dagens allt mer dårjävelspräglade Sverige.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: