Litterär nyhet

mars 19, 2018 at 1:00 e m 4 kommentarer

Matlagningsprogram är populära. TV sänder att antal i veckan, av varierande kvalitet. En del är hyggliga men når inte samma klass som Svullbukens Matblogg.

Skräck och kriminalitet är också gångbart. Vi kan som exempel nämna när Leif GW bjöd in förre rikspolischefen, Dan Eliasson, till ” Veckans Brott”.

Nu tar GK-Bloggen ett genialt grepp. Vi skall kombinera mat, skräck och brott i en ny serie: ”När smöret tystnar”. Huvudperson är en gammal matintresserad lärare, Lektor Hannibal, som kommer att utföra en hel del vidrigheter både i köket och annorstädes.

Serien är så färsk att den inte är skriven ännu. Vi skall anpassa oss efter aktuella händelser och det kan tänkas att tveksamma figurer som ex. Donald Trump och Gudrun Schyman kommer med på ett hörn, om de inte ligger lågt och håller sig i skinnet. Det har vi inga förhoppningar om.

De som har vänligheten att skriva kommentarer till GK- inläggen kan också få en plats i historien. Men Obs! Dessa kommer alltid att framstå i en fördelaktig dager, i något fall kanske lite oförtjänt.

Politik och politiker har också sin givna plats. Man kan ex. tänka sig att berättelsen beskriver hur någon av GAS politiska meningsmotståndare halkar på det flottiga köksgolvet och med lite handräckning hamnar i en gigantisk köttkvarn. Resultatet blir råvara till hamburgare, eller så fraktas smeten till någon rötanläggning där GAS kan utvinns. Fullständigt vämjeligt men spännande.

Vi tror att detta kan bli något alldeles extra: Mat, skräck och spänning och kanske lite sex som en extra krydda. Här vill vi påpeka att när det gäller sexet så behöver det nödvändigtvis inte handla om Trump eller Schyman. Vi vill inte skrämma bort läsarna redan från start.

När serien startar är i dagsläget oklart. Det beror till en del vad som händer och sker ute i världen eller närområdet. Ni kära läsare kan bidra med tips om egenupplevt våld, sex, sadism, reumatism, egoism och annat som kan passa i en berättelse med fokus på lidande och elände. Det är alltså, till en del, upp till er läsare när vi drar igång

Skulle detta kunna tilltala läsekretsen? Vi tror det. De flesta tycker det är upplyftande all läsa om de som har det värre än vad man själv har.

Entry filed under: Diverse.

Inför valet. SD Inför valet. GAS

4 kommentarer Add your own

 • 1. Visdomstörstande skidåkare  |  mars 19, 2018 kl. 8:02 e m

  Jag tror att det vore intressant om Lektor Hannibal kunde göra något litet avsnitt där han följer själva råvaran i matlagningen. Kanske ett litet besök på Scans anläggning under rubriken ”Där lammen tystnar”

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 19, 2018 kl. 10:04 e m

  Lammkött i olika former kan vara trevligt, men lite mesigt. Det passar kanske lite illa i en brutal våldsskildring. Vi skall ta det under övervägande men vi tycker kanske att det passar bättre med blodiga biffar från en avliden folkilsken tjur

  Gilla

  Svara
 • 3. Flanören  |  mars 20, 2018 kl. 5:54 e m

  Vi som tillhör den lite äldre läsekretsen hoppas att redaktören tar viss hänsyn till våra något slitna hjärtan och inte låter ruskigheterna så alltför långt. Jag har ingen Gustav Fridolin-garanti på min pacemaker.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  mars 20, 2018 kl. 7:25 e m

  Nog skall det bli ruskigt, kusligt och spännande. Men det finns en gräns. Med hänsyn till folkhälsan kommer inte Gustav Fridolin att figurera i berättelsen . Det finns andra, något mindre skräckinjagande politiker att luta sig mot, men av könsneutrala skäl nämner jag inte Gudrun Schyman

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: