Inför valet. GAS

mars 21, 2018 at 12:12 e m 1 kommentar

Så är det då slutligen, och äntligen, dags att göra ett besök hos Kommuanalvalets troliga vinnare: Grön AnSamling. ( GAS). Vi tar för givet att läsekretsen är ganska påläst när det gäller GAS bakgrund och politiska agenda. Däremot är kanske inte persongalleriet så bekant och exponerat. Alla har nog vetskap om att Bloggred. har ett finger med även i detta spel, men vår portalfigur som vi skickar fram i frontlinjen när det osar katt kan kräva en presentation. Att vara partiledare är en inte helt riskfri uppgift. Denne får mestadels beröm och applåder men också spott och spe från omdömeslösa, utsocknes individer. Partiet har infört en demokratisk fördelning där Bloggred. tillgodogör sig det positiva, medan officielle partiledaren får ta skiten.

Vem är då GAS:s partiledare?  Vi hyr in ett flinkt reportageteam från ”Termometern ” och beger oss till partihögkvarteret inhyst i Ohlssons lada. På känt kommunalt maner har man byggt ihop två gamla byggnader till ett: Ladan och före detta svinhuset. Byggnaderna  är ännu inte helt om- och sammanbyggda och man kan fortfarande se spår av tidigare verksamhet. På dörren till GAS- chefens kontor sitter en gammal skylt:” Fargalt Grymte”. Lite trevligt att bli påmind om den gamla goda tiden då suggorna, till deras stora glädje, fick stifta bekantskap med en trivsam orne, istället för en trist, tvåbent seminör

Under sitter en ny skylt: ”GK-boss Snurre Strularsson”. Namnet ger lite isländska vibbar och släktforskning har visat att Snurre härstammar från några starkt inavlade islänningar som seglade vilse någon gång under medeltiden.

Teamet knackar på men ingen reaktion: Ingen hemma? Vi lägger örat mot dörren och kan förnimma svaga snarkningar. Intensivare knackningar resulterar i ett grymtande:” Vem där?” ” Det är ett team från” Termometern-OT” som vill göra att reportage beträffande GAS och dess frontfigur.”  ”Oh fy för tusan, Termometern. Ni har väl inte Eva Bergfast- Johansson med? Det är en ilsken faen som nog kan skriva ner mej om hon fattar agg”. ” Det är ingen fara. Fotografen  Bosse Åsafur är med och kan nog gå emellan om det drar ihop sig till handgemäng.”  ” Nåja kom in”.

I en pampig Chesterfilfåtölj sitter Snurre med fötterna på skrivbordet. En salivsträng i mungipan vittnar om att han förmodligen sovit en stund. Han smugglar undan ett par tomma Carlsberg 5,7 och intar succesiv en mer statsmannamässig hållning. Rummet är ganska charmigt med vitkalkade träväggar. Kan vara ett verk av Ernst Kirchsteiger, men förmodligen är det originalfärgen som sitter kvar sedan svinhusepoken. Det lutar mot det senare för man kan förnimma en svag stank av gris.” Fy fan, vad är det som luktar?” utbrister Eva på sitt rättframma sätt.” Det är jag ”svarar Snurre något överraskande. ”Jag har i olika sammanhang stött på gamla legendariska politiker och ämbetsmän på riksplanet som sett allmänt försupna, skitiga och sunkiga ut, och jag vill inte vara bättre. Detta hör till bilden av en ämbetsman som haft lång och frekvent representation som en viktig del i det vardagliga knoget. Jag jobbar på att efter min politiska karriär bli landshövding, gärna i Kalmar län.

Vad förskaffar mig den äran”?  ”Jo vi är lite nyfikna på dig som partiledare och så vill vi veta om det tillkommit något nytt och spännande i valmanifestet. Först: Vem är Snurre Strularsson?”  ” Jo jag är en man i mina bästa år. Förutom ett gott förstånd har jag begåvats med ett minst sagt fördelaktigt yttre. Välbyggd kropp och adoniska anletsdrag. Det yttre är inte oväsentligt i jakten på kvinnliga väljare med gott omdöme”.” Har du figurerat i några tveksamma sammanhang i dessa Metoo tider?”  ”Nej för böveln! Jag har daskat ett stort antal akterkastell, kvinnliga. Tryckt upp sekreterare mot kopiatorn och klämt på åtskilliga bröstkörtlar. Men, det har aldrig varit någon som protesterat. Tvärt om har de efterfrågat mer, en begäran som jag i mån av tid hörsammat. Men jag har tafsat med urskillnad. Jag har konsekvent undvikit kvinnor med regnbågsfärgade hemstickade tröjor, palestinaschalar och runda glasögon. Det skall vara knytblusar och ”den lilla svarta”. Plagg som ofta klär lite uttråkade och svultna högreståndsmadamer som sitter hemma och har tråkigt medan gubben spelar golf eller seglar i Karibien. Tacksamma och tillmötesgående objekt.

När det gäller manifestet finns smärre justeringar. Vi har ex. kunnat stryka vårt krav på Martin Timells och Dan Eliassons försvinnande. Timell har som bekant sanerat bort sig själv medan Eliasson har fått hjälp av högre makter. Deras sorti borde leda till att det instiftas en nationell helgdag för att fira.

Vårt huvudnummer är, nu som tidigare, krav på återinförd sträckjakt på Morkulla,( Scolopax rusticola). Bara denna enda punkt, som vi för övrigt har monopol på, kommer att säkra valsegern. Vi har över 250000 jaktkortslösare i riket och om alla dessa röstar på oss är saken klar.” ”Är det inte synd att skjuta dessa små stackare, och på sommaren dessutom? Skall det inte vara tyst och fridfullt i naturens barnkammare, opponerar sig Eva.   Snurre skiftar ansiktsfärg, och nu ser man fradga i mungipan. Dessbättre samlar han sig men man kan höra honom mumla något om ”amatörer och satans skogsmullar”.  ”Vi skall be vår natur och jaktexpert Alvar Alvarsson förklara för dig hur saker och ting fungerar i naturen. Läs GK- bloggen Eva, så får du svar av Alvar. Nu har jag inte tid längre. Jag skall på möte med sociala myndigheten och diskutera ett ev. utskänkningstillstånd till en korvnasare som vill kränga bira vid bandymatcherna på GK- Gölens is.

Hej, och glöm inte rösta. Lyssna på din magkänsla, rösta på GAS.”

Entry filed under: Diverse.

Litterär nyhet När smöret tystnar

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny Nilsson  |  mars 23, 2018 kl. 8:21 f m

    Hejsan! Så intressant att den gamle Snurre får vara med. Måhända har hans isländske föregångare omnämnts nyligen.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: