Klimatsmart mattransport och konstigt gräs

mars 27, 2018 at 6:15 f m 3 kommentarer

Det kommer ständigt nya larmrapporter om miljö, klimat och annat elände. Nu senast är det en forskningsrapport som visar att bomullskassar för matinköp är skadligare för miljön än plastpåsar. Bäst är plastkassar som återanvänds ett antal gånger. Allra bäst är kanske inga plastpåsar alls. Stamkunderna på Systembolaget är därvidlag goda föredömen. De tar kvartingen direkt i innerfickan.

Konstgräs har också hamnat i skottgluggen. Problemet är mikroplaster som kommer från konstgräsplaner och till slut hamnar i haven. Detta är inte bra, påstår expertisen, och det får vi kanske tro på. Här har vi ett lysande exempel på onödig klimatbelastning

Konstgräs? Det är varken gräs eller konst. Bara konstigt. Ett av alla idiotiska mänskliga påfund utan egentlig nytta. ”Ja men där gräs inte trivs så bra på grund av klimatet, där kan det vara en förutsättning för ex. fotboll. ”Är det på det viset så får man skita i att spela boll. Åk skidor, spela pingis ,bingo eller vad faen som helst. Miljön skall inte behöva ta stryk på grund av överambitiöst bollsparkande på fel breddgrader.

Mittåt: Ingen Bingo. Måste man ta bilen till Bingohallen så river däcken upp skadliga partiklar ur asfalten. Spela inte Bingo: För miljön och själslivets bästa.

Spela fotboll, golf mm. På gräs, naturgräs. Det är naturligt.

Entry filed under: Diverse.

Nya tider RIO- konferensen

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  mars 28, 2018 kl. 2:21 e m

  Ang bomullskassar vs plastditon – GK-Lars är helt klart inspirerad av ICA-handlarnas favoritknep, det att göra gammal köttfärs till dagsfärsk.

  Konstgräs, absolut! Helt klart skulle dylikt gräs behövas på GK-höjdens golfbanas greener då det verkar som att GK-Lars hellre sprutar på ”Roundup” än gödslar på de här för golfarna viktiga grönytorna.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 31, 2018 kl. 5:33 e m

  Bäste vännen Bert! Vi hänger inte med riktigt. Vad har köttfärs med kassarna att göra. Jo den kan vara kass om den är för gammal.
  Vad gäller golfbanan tror vi oss veta att det inte föreligger något tvång att spela om man tycker att den är undermålig. Med din kapacitet kanske du kan bygga något bättre. Glad Påsk och lycka till.

  Gilla

  Svara
 • 3. Månskensbonden  |  april 1, 2018 kl. 10:39 f m

  Tycker att det är lite onödigt att åter igen slå ner på ICA-handlarnas lite bristande historiekunskaper. Vem av oss har inte ibland blandat ihop den äldre Fersen med den yngre. Det har ju svenska skolbarn gjort i alla tider och det kan ju inte ha så stor betydelse vem det var som gömde sig i franska drottningens sovrum.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: