Äntligen långfredag

mars 30, 2018 at 7:53 f m 2 kommentarer

En lite annorlunda fredag. Ingen tidning, och inget te på sängen eftersom hustrun är bortrest. Nåja det får gå ändå.

Vi minns barn- och ungdomens långfredagar. Föräldrarna var inte påtagligt religiösa, dessbättre, men höll på gamla traditioner att man inte skulle ha roligt på långfredagar. På radio spelades bara s.k. seriös musik vilket inte störde mig för jag var redan tidigt på det klara med att klassisk musik var bättre än Thory Bernhards.Värre än ”Nidälven” och” Vildandens sång” kan det inte bli. Det skulle möjligen vara ”Mjölnarens Irene”

Biograferna var stängda och danstillställningar var inte att tänka på. I dag är det annorlunda.  Nöjeslivet rullar på som vanligt och stackars Jesus hänger bortglömd på sitt kors. Inte av alla, för det finns fortfarande de som tror på gamla sagor. Det är fantastiskt att dessa berättelser fortfarande kan hålla delar av befolkningen i sitt grepp. Att häda var förr straffbart. Inte idag (Sverige) och jag tar risken. Kanske kommer jag att en dag stå inför det himmelska skranket och få en tumme som pekar nedåt. Jag får väl försöka uthärda värmen.

Ute är det kallt och om jag inte missuppfattat så var mars månad, 2018, den kallaste i historien. I Sverige. Nu får Klimatförändringsförnekarna lite vatten, eller snarare snö, på sin kvarn. Nåja den töar bort och snart är det varmt och djävligt igen.

Glad påsk alla läsare!  Påsken har det goda med sig att man med gott samvete kan ta en välförtjänt snaps till ägg och sill, även mitt på dagen. Gärna OP, Piratens besk eller, i nödfall, Skåne.

 

Entry filed under: Diverse.

När smöret tystnar. 2 När smöret tystnar. 3

2 kommentarer Add your own

 • 1. Olle Söderberg  |  mars 30, 2018 kl. 8:26 f m

  Glad Påsk till dej i din ensamhet!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 30, 2018 kl. 9:07 f m

  Glad Påsk till dig och din omgivning. Ensamheten är uthärdlig. Dammsugaren går på sparlåga, eller snarare, inte alls, och det skänker tystnad och helgfrid. Jag har precis kastat ut katten som på katters vis stryker sig kring benen och jamar inställsamt, så nu härskar en tilltalande stillhet i hemmet. Som det skall vara en långfredag

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: