Måndag, yes!

april 16, 2018 at 6:03 e m 2 kommentarer

Äntligen måndag, Denna veckodag som söker sin like. En hel orörd vecka ligger framför oss, med alla de möjligheter som framtiden bär i sitt sköte. Vi har alltid gillat måndagar, för under vår yrkeskarriär insåg vi att det på måndag var som längts till nästa måndag

Lönesättning är en grannlaga uppgift. På den gamla gode tiden med raka ackord, i de branscher som var aktuella, var det en enkel match. Om en motormanuell skogshuggare högg 200 massavedsbitar per dag så fick han dubbelt så mycket som den som högg 100. Ett sympatiskt och rättvist system. Detta har ersatts av lönekriterier som bygger på subjektiva bedömningar,  där de som har en glapp käft och en chef som inte har koll, drar vinstlotten. Hur bedömer man ex. en lärares prestation? Fråga eleverna? Föräldrarna? Titta på betygen? Betyg som läraren själv kan bättra på för att komma i bättre dager.

I går såg vi på TV exempel på ultimat korkade, ja rent kriminella lönekriterier. Försäkringskassan har på en del orter lönemässigt premierat den personal som gett flest avslag på ansökan om sjukpenning.

Nej, nu djävlar får det vara nog. Är detta sant så blir det revolution. Vi inom GAS skall tåga ut på gator och torg, och om så blir nödvändigt med utomparlamentariska metoder skipa rättvisa och ordning.

Detta går att undvika om ni medborgare röstar på GAS vid nästa val.  GAS står som alla vet för: Grön AnSamling, men kan i detta sammanhang också tolkas: Gärna Anständig Sjukpenning

Entry filed under: Diverse.

Av akademiskt intresse.. Fredag

2 kommentarer Add your own

 • 1. flanören  |  april 16, 2018 kl. 8:04 e m

  Synd att inte bloggen innehåller bilder. Skulle så gärna vilja se hur redaktören tar sig ut i knytblus.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 16, 2018 kl. 8:30 e m

  ”Allt klär en skönhet” brukar man säga. Men. Även om knytblusen skulle sitta som en smäck så avstår jag. Knytblus får väl betraktas som ett feminint attribut och från ” feminint” är inte steget långt till ”feminism” Därför får blusen hänga kvar i hustruns garderob

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: