Bli inte gammal!

april 25, 2018 at 5:20 f m Lämna en kommentar

I fredagens inlägg påstod vi att det inte fanns så mycket att reta sig på. Helt fel. Det finns hur mycket som helst

Det var bättre förr. Man var starkare och hyggligt alert i vindlingarna. I dag är det värre. Några enkla exempel ur vardagen: Min hustru hade köpt en lampa som ersättning för en havererad. Det var rätt sort, men det dröjde innan vi kunde notera detta. Lampdjäveln var som det mesta nu för tiden paketerad i krympplast. Det krävdes en verktygslåda och ett antal svordomar innan lampan var blottlagd. Visst. Vi klarade detta, men hur går det för en ännu äldre människa med förvärkta handleder?

Nu är risken inte så stor att en gediget gammal människa kunnat inhandla en lampa. ” Vad kostar lampan?” ” Det blir  50:-”  ” Varsågod”. ”Tyvärr vi tar inga kontanter, bara kort”.” Nej jag skall inte ta kort ,jag vill ha en lampa”  ”Har du inget betalkort”? ”Nej, men jag har en femtiolapp”. ”Tyvärr vi tar inte kontanter”. Den gamle mannen tar sin rollator och återvänder hem till mörkret.

Riktigt så långt har det ännu inte gått på alla ställen, men vi har en självupplevd, nyss timad händelse: Vi var på musiktillställning med tillhörande mat på ett näringsställe i Oskarshamn. Mat och ett par pilsner skall betalas i förskott och plånboken åker fram: ”Tyvärr vi tar inte kontanter.”” Tar inte kontanter? Är du onykter på din arbetsplats? Det är klart att ni tar kontanter.” ” Nej tyvärr”  ” Vill ni inte ha gäster till ert näringsställe?” ”Jo men vi tar inte kontanter”. Det hela ordnade upp sig med hjälp av en god vän som hade betalkort.

Nu skall jag sätta följande i system: Jag skall negligera små skyltar som upplyser om att kontanter inte accepteras, om det nu finns sådana. Det gör det inte alltid.  När mat och dryck är konsumerad och det drar ihop sig till betalning åker plånboken fram: ” Tyvärr vi tar inte kontanter” Då pekar jag på magen och säger:” Här är mat och dryck. Och här har du 500:- spänn.  Antingen tar du kontanter eller så skickar du en faktura, eller skall jag kräkas upp på mattan.”   Jag får nog betala kontant, trots allt.

Nu är bloggen inte så lastgammal, ännu, så vi reder oss hjälpligt, men det är värre för de med ytterligare år på flinten. De har ett helvete med modern rekvisita.  Smarta mobiler, betalkort och internetbank där man trycker fel och får kontot länsat på 300000:-

Det finns hur mycket modernt, dysfunktionellt djävulskap som helst. Mycket mer än detta, men det tar vi nästa gång. Då skall det handla om mobiler.

Det var bättre förr!

Entry filed under: Diverse.

Fredag Odlarglädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: