Odlarglädje.

april 29, 2018 at 8:10 f m Lämna en kommentar

Nu är det dags. Fordon av allehanda slag rullar fram till varuhusens baksidor där bagageutrymmet lastas fullt med planteringsjord och kogödsel. Vi förutsätter att de betalat för varan innan, men skulle så, mot förmodan, inte vara fallet så handlar det ändå om en garanterad förlustaffär för odlaren. Räknar man samman utgifterna för jord, fröer, sättpotatis, redskap mm. så handlar det om belopp som ger ett skyhögt kilopris på den färdigodlade varan. Lägger man till kostnaden för Voltaren-gel som lindrar träningsvärk i otränade lemmar så blir kalkylen än svårare att räkna hem.

Men. Nu djävlar skall det odlas, till glädje för hög självförsörjningsgrad och resistens mot ev. fientliga importhinder.

Potatis, morötter, purjolök, dill, små djävla ärtor, palsternackor, sallad och en massa annat bringas till groning och tillväxt i övergödslad jord i pallkragar på solsidan av tomten.

Oj vad det växer! I alla fall gör ogräset det men det gör inte så mycket. Skulle det skita sig med dillen eller salladen så går det enligt trendiga tv- program att äta det mesta av allt grönt som ser dagen ljus i pallkragarna: Maskrosor, målla, kirskål, mm.

Så långt är allt väl. Men hur går det för oss som är inriktade på, ja beroende av, animalisk, nyttig föda? Skall vi ha en egen lite gris i växthuset? Ett lamm som betar på gräsmattan? En välväxt tjurkalv som kanske måste kastreras om den blir lite stingslig? Höns som värper ägg och sprätter i trädgårdslandet?  Nej här lägger myndigheterna hinder i vägen, om det handlar om tättbebyggda områden. Så bör det kanske vara, men varför skall det vara tillåtet att hämningslöst odla stora mängder hälsovådlig ruccolasallad?

Nej. Rösta på GAS vid kommande val. Vid makten kommer vi att fasa ut alla tveksamma grönsaker.

Snart är tarmvred, ehec och blodiga diarréer ett minne blott. Sedan sitter hela befolkningen och smörjer krås och tarmar med nyttig, fettbemängd fläskkarré.  OK, det kan också gå bra med oxfilé , trots att den är ben- och fettfri och lite tråkig.

Trevlig söndag, och i sinom tid, måndag!  

 

Entry filed under: Diverse.

Bli inte gammal! Mobilisering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: