Lite tråkigt

maj 12, 2018 at 10:42 f m Lämna en kommentar

I går, fredag, befann sig bloggen ute i trädgården. En vindil drar genom träden och plötsligt är gräsmattan alldeles vit. Det ät körsbärsträdens kronblad snart tjänat ut och släpper taget. Är den vackraste tiden redan över? Nåja vi har fruktträdens blomsterprakt kvar, men det vete tusan om inte fågelbärets blomning är vackrast. Man skall heller inte glömma slånets skönhet. ”Taggbuskarna” som den fåkunnige säger om en av åkerlandskapets vackraste och mest värdefulla viltvårdsväxter.

Det har varit en fantastisk vinter, senvinter, snösmältning och tidig vår. Så skall det vara i ett klimat som fungerar. ”Usch så blött och slaskigt i mars” tycker kanske någon. Det är väl hela snösmältningens idé att snön skall försvinna och ersättas av barmark och värme. Då måste det vara lite slaskigt en tid.

Lite tråkigt att den allra vackraste delen av våren är förbi men det finns annat att glädja sig åt. Vi gläder oss åt att det inte är något tvång att titta och lyssna på kvällens melodifestival. Nu hoppas vi bara att Sverige inte vinner så vi blir tvungna att bekosta nästa års spektakel.

Vi koncentrerar oss istället på den lokala begivenheten ”Gröna Köpingens Melodifestanal” som skall presentera den allra värsta skitmusiken i närområdet. Bloggen kommer med ett utförligt referat.

Vidare skall vi övervara nästa torsdagssittning i Svenska Ankdammerin.  Vi är spända på om de skall dela ut något Nobelt Pris i år eller om Svenska Bitterhetsakademin skall träda in i dessa turbulenta tider och axla Ankdammerins förfallna mantel. Vi kontaktade Bitterhetsakademins oanständige sekreterare, Grin-Olle för att få klarhet men vi fick bara ett kraftfullt ”Far år helvete” till svar.

Trevlig helg!

Ps: De flesta känner säkert till att ”Fågelbär” är benämningen på vild- körsbär. Ds

Entry filed under: Diverse.

Mobilisering Försmädligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2018
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: