Väder och klimat

maj 25, 2018 at 11:59 f m 4 kommentarer

Min gode vän och bloggarkollega Bert och jag, är inte alltid överens. När det gäller vädret kan vi nog enas om att det just nu är torrt och varmt . I klimatfrågor har vi extremt olika uppfattningar.  Som stöd för sin uppfattning hänvisar Bert till en figur vid namn Lars Bern och han länkar i en kommentar, till ett inlägg av denne.

Vi har ett antal gånger försökt att ta del av Lars Berns Inlägg. Vi har satt oss vid datorn för att se och lyssna. Vid de inledande försöken har vi uttråkade somnat ganska kvickt när LB under rundlig tid berättar om sin bakgrund och sin egen förträfflighet och om hur fullständigt löjeväckande andras uppfattning är. Löjeväckande, nonsens och groteska överdrifter är LB:s favorituttryck. Nu har vi till slut pinat oss igenom rappakaljan, till obefintlig nytta och glädje

Trots att GK-bloggen varit, och är intresserad av frågor rörande klimatet och klimatförändring har vi tidigare inte stött på namnet: Lars Bern. Det är vi glada för. Bloggen vill reservationslöst avfärda LB som en virrpanna föga värd att ta på allvar. Vi är inte ensamma om den åsikten och vi är i gott sällskap när vi negligerar denne pratmakare. Bern ondgör sig över att han och ett antal likasinnade blivit utfrusen från etablerade media. Etablerade media är kanske ”etablerade” just för att de sysslar med väsentligheter och inte ostrukturerat svammel.

Vi skall inte slösa tid på denne man i onödan Bara ett par saker. Skogsdöden och ozonhålet har aldrig varit något hot enligt LB. Skogen mådde dåligt på 70-80- talet på grund av försurning. Detta kunde alla se om man hade ork att titta. Kronutglesning hos framför allt gran var märkbar och i östra Europa dog ganska avsevärda arealer.  Nu är det bättre. Varför? Det sura nedfallet har minskat. Det beror inte på jordaxelns lutning solfläcksaktivitet som förnekarna tar till som förklaring till allt elände. Ozonhålet var ett hot under samma tid. Sedan freonerna förbjöds så har hålet minskat. ” Det har en viss inverkan men bara till 10-20 procent” säger LB.  20 procent är ganska mycket och knappast försumbart i detta sammanhang

Mer procent:” Koldioxid är livets gas” deklarerar LB. ”Skogen växer så de knakar ”är ett talesätt som LB lånat från skogliga företrädare. Han pekar på en 25% ökning av skogstillväxten och tillskriver koldioxiden förtjänsten. Detta är nonsens, för att låna ett av LB:s favorituttryck. Tillväxtökningen i skogen har andra orsaker: Förändrade och förbättrade skötselregimer, plantmaterial och frö av bättre proveniens har haft viss inverkan och framför allt har landets totala tillväxt ökat på grund av igenplantering av en hel del åkermark.” Där växer det så det knakar

Enligt LB har koldioxidhalten ökat från 0,03 % till 0,04 % på femtio är. Vid 0,02 % börjar livet avstanna och vid  0,01 är det helt kört. Allt detta enligt Bern.  Vi blir inte upplysta om vad som händer vid en kraftig ökning.

”Alarmistern” vill skrämma upp befolkningen för att gå Globalisternas ärenden, menar LB.  En större alarmist än LB är svårt att hitta.” Ett gigantiskt vulkanutbrott skulle kosta ett antal millioner svenskar livet när det kommer.”  Han säger inte, om.” Det kommer att bli betydligt kallare inom en snar framtid ,kanske redan nästa år”. Här hoppas vi att LB har rätt.

Slutligen: Vi tror oss veta att Bert spelar golf. I senaste numret av ”Svensk Golf” blir man upplyst om att ett antal Linksbanor i Skottland håller på att” ätas upp” av stigande havsnivå.  Montrose Links ,Angus där man spelat golf sedan 1500 talet förlorar nu 1,5 meter till havet. Per år!  Där stiger havet. Varför?

Trevlig Helg. Med eller utan vulkanisk aktivitet. Kanske blir det lite jordbävning i Bluestältet

Entry filed under: Diverse.

Försmädligt Bluesfestivalen

4 kommentarer Add your own

 • 1. Gröna Köpingen  |  maj 26, 2018 kl. 9:08 f m

  Vid genomläsning efter publicering hittar vi något stavfel och ett uteblivet ”och”. Nåja. Det är inte värre än när Lars Bern påstår att Obama ”setat” och ändrat i historieskrivningen

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert  |  maj 26, 2018 kl. 9:50 e m

  Så kom den då, den av GK-Lars(C) utlovade granskningen av Lars Bern, dock kan man direkt förstå att GK-Lars inte haft för avsikt att framföra ett inlägg präglat av objektivitet och klarsyn. Nej, Gk-Lars hemfaller åt det som länge har präglat svenska 7k-allianspolitiker, det att vara sjukt bedrägligt subjektiva i alla lägen oavsett vad det nu gäller exv ”klimatfrågan”, folkplågan ”massinvandringen”.

  Den skotska författaren Charles Mackay har i boken ”Extraordinära Folkliga Villfarelser och Flockars Vansinne” berättat om fenomenet ”flockpsykoser”. C Mackey skriver att människor tänker i flock med den olyckliga påföljden att de drabbas av kollektiv galenskap.
  GK-Lars är typ en sådan flockvarelse som CM ingående beskriver i sin bok. GK-Lars bevisar detta sitt flockbeteende i sitt senaste inlägg ”Väder och Klimat” då han konsekvent avfärdar Lars Bern som en ”virrpanna”. GK-Lars(C) finner stöd för detta sitt omdöme av LB genom att framföra att han inte är ensam om den åsikten, citat:”Vi är inte ensamma om den åsikten och vi är i gott sällskap när vi negligerar denne pratmakare”.

  Nå, vilka är personerna i det goda sällskapet” som GK-Lars säger sig ha stöd av – ytterst är de att finna bland den här planetens allra rikaste personer. De här personerna flockas gärna i mindre transparenta organisationer å sällskap som exv ”Bildeberggruppen”, ”Fabianerna”, ”Romklubben” mfl andra. Svenskar som är styrelsemedlemmar i exv ”Bildeberggruppen är Jakob Wallenberg och Carl Bildt. Styrelsemedlemmarna i de här ovan nämnda grupperna/org är de flockledare som genom sitt ägande av sk ”Etablerade Media”(tidningar, TV, radio lobbyorganisationer, NGO:er mm) i det närmaste har skaffat sig monopol på möjligheten att via dessa sina medieföretag hjärntvätta stora delar av planetens befolkningsmassa, exv detta med ”klimathotet” relaterat till ökande CO2-halter.

  Problemet med personer typ GK-Lars(C) är att de är oförmögna att se och begripa vår egen tids vidskepelser och dårskaper(klimathotet, massinvandringen, globalismen). Om GK-Lars hade levt på 1600-talet hade han garanterat varit en av dem som trott på häxor och säkert också agerat för deras hädanfärd genom bränning på bål inför den av galenskap och vidskepelse drabbade flocken/allmänheten.

  Gk-Lars säger sig finna bevis för att klimathotet är en realitet genom att hänvisa till en artikel i tidningen ”Svensk Golf”. Då jag själv som GK-Lars skriver ”spelar golf” så har jag SGF:s medlemstidning i brevlådan varje månad, jag plöjer noga igenom vad som där framförs, detta till skillnad mot den slarvigt läsande GK-Lars – ja, det handlar kanske mest om att GK-Lars vill mörka/dölja vad som egentligen framförs som orsak till att de nämnda linkbanornas existens är hotade.
  GK-.Lars framför att det är en ”stigande havsnivå” som är orsaken till att ”1,5 m” mark av linksbanan ”Montrose Links ,Angus” försvinner ut i havet varje år. Om GK-Lars läst hela artikeln ifråga och inte bara artikelingressen så hade GK-Lars inte kunnat finna en enda mening där det påstås att det är en ”stigande havsnivå” som är orsaken till att den nämnda och andra skotska linksbanors existens är hotade.
  I SG-artikeln framförs det istället att det är den vid havskuster naturligt förkromande ”JORDEROSIONEN” som är den direkta orsaken, detta då den skotska kusten vid de omnämnda linksbanorna består av löst jordmaterial. Skottlands kuster är också ständigt bearbetade av tidvatten, ebb och flod, alltså högt och lågt vattenstånd, nivåerna varierar. Oceankuster har också att utstå svåra stormar och orkaner som ibland orsakar att kusternas landområden förändras.
  Författaren till artikeln, Tommy Jeppsson, känner säkert av att han inledningsvis måste vara PK(politiskt korrekt) och då nämna ”havsnivåhöjningar” som orsak.

  Jorderosion förekommer även längs Sveriges kuster med lösa jordarter som exv vid de skånska och öländska ditona – kan GK-Lars då påvisa att det registrerats någon havsnivåhöjning längs nämnda kustavsnitt och som anförs som orsak till den JORDEROSION som är en naturlig förekommande företeelse även här i Sverige – Nej, GK-Lars kommer att förbli tyst!

  Kommer att tänka på den person i Sverige som för tillfället är utsedd till att vara ”Mannen på korset”, Måns Rose`n. Ja, det är han epidemiologen, professorn, hedersdoktorn, statistikern, mm som i en nyligen utförd hittepå-virrpanneutredning påstod att 500 liv skulle kunna räddas varje år om svensk sjukvård centraliserade all lite svårare kirurgi till några få storsjukhus. Utredningen ifråga mottogs av sittande riksdag utan några invändningar från de som ska vara svenska folket representanter, alltså, FY FAEN!, utredningen ifråga måste vara en dito med en i förhand bestämd och önskad slutsats.

  Likheten i agerande och moraliskt förfall mellan denne skojare(Mannen på Korset) och GK-Lars och de personer som ingår i det goda sällskap som GK-Lars(C) säger sig finna sitt stöd i angående det påstådda ”klimathotet” är enormt skrattretande, ja, det är jävligt mycket Åsa-Nisse och Klabb… över svenskt sk elitetablissemang och dess anhängare.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  maj 27, 2018 kl. 11:23 f m

  Låt oss inledningsvis anslå en positiv ton. Till skillnad från en del tidigare inlägg på blogg och kommentarfält skriver Bert i detta fall god svenska.. Hur han skriver är begripligt, men inte vad. Han fortsätter att hylla Lars Bern . Det gör inte vi, på goda grunder och vi skall inte slösa mer krut på denne synnerligen” döda hök” men det finns ytterligare något att kommentera. Det för långt att ta detta här och nu så vi återkommer i ett inlägg på bloggen. När? Så fort vi har lust. Det kan kanske dröja för LB fyller oss med olust.
  Ha det bra Bert och var rädd om dej

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert  |  maj 27, 2018 kl. 10:09 e m

  GK-Lars citat:”Han fortsätter att hylla Lars Bern .”
  GK-Lars, vad annat trodde du?
  LB fyller dig med olust skriver du, det var trevligt att få läsa att du mår dåligt av att konfronteras med en sanningssägare. Du och övriga 7k-politiker i Sverige borde dagligen tvingas till att konfronteras med personer som Lars Bern, kanske att ni då skulle tillfriskna och kunna prestera ärliga och sunda tankar.

  Precis som jag förutspådde så kommer det inget svar från dig GK-Lars ang ”havsnivåhöjningar” – återigen så drar du dig undan med svansen mellan benen, hahaha!

  Å du GK-Lars, var rädd om dig själv du!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2018
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: