Bluesfestivalen

maj 27, 2018 at 11:54 f m Lämna en kommentar

Trots att bluesfestivalen inte äger rum i Gröna Köpingen, utan i vår grannsocken Mönsterås, så har vi gästat densamma under de 25 år som den gått av stapeln under olika former på olika platser i M-ås. Numera håller man hus i ett tält på Torget, om man nu kan säga att man” håller hus” i ett tält.

Bloggen har sällan tid att övervara övningarna på Storgatan och dessutom tycker vi det är sniket att gå och lyssna gratis. Man måste ta betalt, bra betalt, för att ha råd att engagera de riktigt stora namnen som drar publik från när och fjärran. Bloggen är ganska bunden till Bluesen så breddningen att plocka med närliggande genrer tycker vi är lite tråkig. Renodlad rock och i värsta fall Rockabilly klarar vi oss utan och har gjort att vårt eget engagemang minskat, men det är kanske klokt att bredda för att locka en bredare publik. Man de riktiga Bluesfanatikerna som åker riktigt långa sträckor för att lyssna når man inte med detta koncept.

Vi vill ta tillfället i akt att harangera de eldsjälar som kämpar med festivalen och hitintills fått den att överleva. Starka sponsorer är naturligtvis en förutsättning och all heder åt Södra och Häradssparbanken med flera.  Utan att veta vad det handlar om för belopp tror jag att det är väl inverterade sponsorpengar.  Festivalen sätter Mönsterås ”på kartan” som man brukar säga.

Bloggen övervarade del av kvällarna i tältet. Med stigande ålder blir man trött ganska tidigt och på lördagskvällen gjorde jag misstaget att avvika efter att Sky High spelat och Clas Yngström fått pris. Orsaken till hemfärden var, en som jag trodde spännande final i Champions Liege. Fiasko. Real Madrid vann, tror jag, för sömnen infann sig i soffan ganska tidigt

Bloggen skall inte ge sig på någon recension på grund av för litet underlag. Dock vill vi nämna lokala ”The Chargers” Duktiga musiker och en sångare som står sig gott i jämförelse med de flesta i genren. Sen har vi givetvis MBB. Högklassiga som alltid. Skall man önska något så skulle det kanske vara att Calle håller sig till Bluesens modersmål: Engelska

Det var en trevlig helg och vi hoppas på en fortsättning.

Entry filed under: Diverse.

Väder och klimat Häxjakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2018
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: