Men-too

juni 1, 2018 at 1:49 e m 2 kommentarer

Metoo-rörelsen har virvlat upp gammalt damm och påstådda sexuella oförrätter från gången tid aktualiseras på nytt och manspersoner pekas ut som vidriga våldsverkare. Sådana finns säkert men man borde i jämlikhetens namn också lyfta fram de oförrätter som männen  under lång tid drabbats av . Samvetslösa kvinnor har å det grövsta, under alla tider antastat och  chikanerat stackars män som inte kunnat försvara  sig och inte heller fått något stöd från omvärlden. Ingen talar om sexuella övergrepp mot män.

Nu skall det bli ändring.” Partriarkala Intressenters Sydsvenska Sektion” (PISS ) har initierat ett upprop under hachtaggen ”Men-Too” och nu skall rättvisa skipas.

Initiativtagare är den gamle skribenten Fredrik Virrhane som gått ut och berättat om övergrepp som han utsatt för av en fröken CV. Han är så hänsynsfull att han med tanke på hennes familj inte går ut med fullständigt namn.

Den händelse han hänvisar till ligget 15 år tillbaka och utspelar sig på ett hotellrum efter ett besök på en Bar i Huvudstaden.   Bägge var ganska så beskänkta och CV övertalat Fredrik att följa med upp på rummet. Virrhane var inte så hågad, men för att slippa tjatet följer han med. Han somnar tämligen omgående men vaknar när CV försöker att ta hans lem i sin mun. Fredrik blir förfärad och detta trauma har plågat honom under alla dessa år, men nu tycker han att han med stöd av PISS skall gå ut och berätta och polisanmäla.

Vi önskar Fredrik lycka till och vi kan berätta om en händelse av snarlik karaktär som drabbat en manlig vän till bloggen. En historia som förstärker bilden av kvinnor som sexgalna och pigga på att förnedra.  Under en dans på sextiotalet, en tryckare, grabbar den kvinnliga partnern tag i skrevet på mannen med kommentaren ”Här var det tomt!”

Vilken förödmjukning. Tänk er det omvända. En man greppar en inte alltför välmatad byst med kommentaren :” Här var det två vändstekta”. Då hade det blivit ett djävla liv.

Nog om detta: Nu får vi avvakta och se om PISS kan påverka och se till att en bättring kommer till stånd.

Entry filed under: Diverse.

Häxjakt Nationaldag

2 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  juni 3, 2018 kl. 9:53 e m

  Jag tycker nog att redaktören uttrycker sig lite grovt om metoo. Vi måste komma ihåg att det bara är ca 400 år sedan många kvinnor (och ett antal män) dömdes som häxor av dåtidens ryktesspridning (numera internet). Eftersom journalistyrket då inte ens var i sin linda så var det framför allt prästerna (män) som såg till att rättvisa skipades och att häxorna dömdes.
  Idag är det väl inte många som tror på häxor.
  Nu skipas rättvisa. Eller hur?

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 5, 2018 kl. 5:35 f m

  Trevligt med ett livstecken från Flanören som förefaller att vara vid god vigör. Så blir det när man har ett sunt förhållningsätt till förflyttning. Att sakta flanera, i skuggan, är sunt och nyttigt. Stockholm Maraton i 30 graders värme är något helt annat.
  Tyvärr är det i dagsläget alltför många som tror på häxor. Lösmynta feministiska ryktesspridares budskap skall man syna i sömmarna. Noga.
  Ha det bra, och trevlig sommar. Med svalkande vindar och lagom med regn

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2018
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: