Nationaldag

juni 6, 2018 at 9:14 f m 10 kommentarer

6 juni är numera helgdag. Trevligt tycker de flesta.  Extra trevligt är det att man numera kan vifta med flaggan utan att bli betraktad som nazist och våra utlandsfödda medborgare känner sig inte kränkta längre, hoppas vi. Man kan till och med skruda sig i folkdräkt om man vill se extra fånig ut. Det gör inte bloggen för vi ser tillräckligt löjliga ut ändå.

Utseendet rår man inte för och är inte så mycket att göra åt. Inte heller vädret. Det börjar bli lite enahanda med all sol ock torka så nu kräver vi att man rättar till jordaxelns lutning och håller koll på solfläcksaktiviteten så att det på nytt blir ordning på väder och klimat. Det är trösterikt att veta att det inte är vi människor som styrt till det genom utsläpp av allehanda slag. Detta har vi lärt oss genom inlägg av extremt gode vännen  Bloggare Bert. Han i sin tur har stöd av  Lars Bern som nog inte har så många hästar i stallet. Dessa behöver han inte för en övergång till miljövänliga transporter och dragkraft är enligt Bern helt onödigt. Det är bara att elda på med fossila bränslen och drivmedel så mycket vi hinner. Innan det går åt helvete.

Vi tror helhjärtat på Bert och Bern. Möjligtvis fick vår tilltro till Lars Bern en liten knäck när han på sin blogg Antropocen skriver:” USA har sannolikt  planer på att bomba Kinesiska och Indiska kraftverk”.  Inlägget låg uppe ett dygn och försvann sedan från bloggen. Varför kan man undra? Bern tyckte kanske att detta var så solklart och lättbegripligt att det inte var något att orda om.

Nu kraftsamlar vi alla och går ut och försöker vrida jordaxeln i rätt läge så att vi får lite regn.

Entry filed under: Diverse.

Men-too Nationaldag-2

10 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  juni 7, 2018 kl. 11:43 e m

  GK-Lars svamlar på med välkänd retorik, dock kan han som centerpartist aldrig göra sig fri från att c-partiet har ett nazistiskt förflutet som inte är så värst avlägset i tid.

  Man skulle kunna tro att GK-Lars är socialdemokrat eller till och med stalinistkommunist(båda kusinismer till Nazismen) detta då han lider av extrem hybris i vissa frågor. Han GK-Lars tror nämligen i sin självutnämnda Rudbeckiska upphöjdhet att människan är den som styr klimatet på planeten havet/jorden. Ja, han torparen på högen tror sig veta allt trots att hans kunskapsnivå mer är att likna vid en amöbas, vilka lever utan att veta varför.
  Solen anser han är av ringa betydelse för planetens klimat, han ser den mer som en avlägsen julstjärna avbildad på en julkalender.

  Gk-Lars ondgör sig över teknologie doktor Lars Bern som har ett CV som mätt är i höjd med toppen av Mount Everest – GK-Lars dito är så lågt och obefintligt att man som minus-mättjämförelse måste jämföra med Marianergravens djup.

  GK-Lars orerar om fossila bränslen, märkligt att han som dagligen bränner hundratals liter diesel och bensin inte har skaffat sig maskiner som drivs av sol och vindkraftsel – nej, det är ju så med miljömupparna att det de förespråkar ska införas och tillämpas inte gäller dem själva – jävla hycklare alltså!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 8, 2018 kl. 3:22 e m

  Härligt Bert! Äntligen börjar vi känna igen den gamle gode kverulanten. Bert har en tid verkat lite tam och välvilligt inställd till ett och annat men nu är han tillbaka i gammal god stil. Det är länge sedan vi fäste någon avsikt vid vad han säger utan det är hur han uttrycker sig som är intressant. Det sagda har inget värde för sanningshalten är obefintlig. Bert svamlar på och struntar i att kolla fakta. Han har ett antal gånger beskyllt kommunfullmäktige för att hysa mig i sina led. Detta är oförskämt mot fullmäktige och kräver en ursäkt. Om nu Bert inte ids kolla en så enkel sak så kan man inte begära att han skall ha insikt i mer komplicerade spörsmål.
  Bert tycker att mitt CV skulle platsa i havsdjupet men jag tröstar mig med att hans för alltid kommer befinna sig på än lägre nivå. Bert! Det skulle vara kul att ta del av din livsgärning och dina meriter från arbetslivet Bert ! Ärligt. Vad har du åstadkommit under din jordevandring? Vad är det som gör att du tar dig rätten att idiot- och odugligförklara alla i din omgivning. Låt höra! Gör som din idol Lars Bern. Berätta om alla dina vd poster och din forskargärning. . Vi väntar med spänning.
  Ha det bra och akta dig för solen. Solsting kan yttra sig på olika och obehagliga vis.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  juni 10, 2018 kl. 12:41 f m

  GK-Lars har den senaste tiden verkat mer förvirrad än vanligt, det beror nog på att han inte kan finna några bevis för sina påståenden om stigande havsvattennivåer i Kalmar sund, vid Skånes kust eller vid Skottlands dito.
  Kan dementera att jag någonsin varit ”välvilligt inställd”, det är en omöjlighet att kunna prestera något sådant sinnestillstånd när det gäller GK-Lars.

  Gk-Lars efterlyser fakta ang hans medlemskap i centerpartiet och som det partiets representant i Mönsterås Kommuns kommunfullmäktige.
  Länk till den bild som visar GK-Lars som centerpartist och kommunfullmäktigeledamot kommer här:https://www3.centerpartiet.se/lokal/Monsteras/Namnden-och styrelser/Kommunfullmaktige/Lars Nygren/. Om inte länken fungerar så kan det bero på att GK-Lars har hunnit med att göra den obrukbar så att bevis inte ska kunna visas upp.

  Om GK-Lars som är redaktör på denna blogg redovisar sitt CV och vad han har åstadkommit i sitt påstådda arbetsliv så ska jag givetvis redovisa mitt dito. Jag är dock tveksam till att GK-Lars kommer att vilja offentliggöra sitt rätta jag och sitt CV som självklart inte kan uppvisa några som helst meriter som kan jämföra sig mot Lars Bern:s.

  Ang ”Solsting”. Ja, du GK-Lars borde veta det mesta om det allvarliga sjukdomstillståndet då det är ditt normala dito året runt. Du borde veta bättre än att åka gräsklippare från morgon till kväll, dag ut å dag in mest hela året. Ja du får skylla dig själv att du blivit beroende av att sniffa fossila avgaser och gräspollen. Men vad då, bara du är lycklig för stunden med ditt gräsliga liv så blir resten av det så som det blir, det är ett som är sant, ja, bara så du vet.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  juni 10, 2018 kl. 12:48 e m

  Hej min extremt gode vän Bert. Du har rätt när du antar att länken inte fungerar. Tråkigt, men det finns andra vägar att gå. Om du lusläser alla protokoll från fullmäktiges deltagarlista så kommer du inte att hitta mitt namn bland de närvarande. Har aldrig deltagit och kommer med stor säkerhet aldrig att så göra. Däremot är jag medlem i centerpartiet och det skäms jag inte för. Det finns betydligt suspektare politiska sammanslutningar. Så vad det detta med CV. Jag vill inte jämföra mitt med Lars Berns utan det är ditt CV som kan vara intressant att jämföra med. Du tycker att jag skall redovisa mitt först. Det var du som förde CV på tal och då är det rimligt att du börjar. Om det skulle vara så omfattande att det inte ryms i kommentarfältet så kan du lämpligen presentera det på din Blogg. Vi skall noga granska och förmodligen imponeras.

  Mitt gräsklippande leder till att ett antal människor kan spela golf vilket dessa förmodligen tycker är roligt. Hade vi fler medlemmar som betalade en betydligt högre årsavgift skulle vi kunna hålla oss med moderna eldrivna, miljövänliga klippare. Här finns utrymme för privata initiativ. Betala en hög, frivillig avgift så skall vi göra vad vi kan.
  Ha det bra och krya på dig

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  juni 15, 2018 kl. 12:52 f m

  Det var väldigt vilken lång tid det tar för dig GK-Lars att visa upp ditt CV – jag ska hjälpa dig på traven. I ett av dina b-inlägg nämner du att du som högsta utbildning har en ”Realskoleexamen”. Realskolan gick man efter det att man slutat den 7-åriga folkskolan. Alltså Realskolan då är vad åttonde och nionde klass på högstadiet är idag. Ja, du var stolt över det då och verkar vara så ännu men tiden står inte still hur gärna du än vill att det ska vara så.

  Jag kan förstå att du inte vill jämföra ditt CV med Lars Bern:s då du skriver att LB, citat”nog inte har så många hästar hemma i stallet”. Det kan ju då framstå som rena löjan med ditt CV då du inte har eller aldrig har haft en enda häst hemma i stallet, en sketen Realskoleexamen är ju inte mycket att visa upp i jämförelse.

  Du är mäkta stolt över att du inte har deltagit i ett enda KF-möte skriver du, detta trots att du är vald till ledamot av KF Ja, det var väl så c-valberedningen ville ha det, eller mer korrekt, det var så Roland Åkesson ville ha det för att kunna regera ostört. Snacka om att vara tagen från gatan eller som i ditt fall direkt från gräsklippare, fairways och greener, ja du milde tid … … … .

  Du framför att du inte SKÄMS över att vara medlem i Centerpartiet. Fattas förstånd så är det förstås omöjligt att förstå/begripa det minsta lilla som exv att skämmas av bara FAN över att ett påstått demokratiskt parti(centerpartiet) kan ha/haft islamister på valbar plats till Sveriges Riksdag eller andra beslutande samlingar(exv Solna Tingsrätt) där beslut tas gällande Sveriges och svenskars väl och ve – SKÄMS UTAV BARA FAN GK-LARS!

  Högre medlemsårsavgift på Mås-GK? Nej, en niohåls landsortsbana som denna kan knappast ta ut mer i årsavgift om man vill ha några medlemmar kvar. Bättre då att den får bli en Pay and Play bana typ BInga. Visst, det finns även där möjlighet att bli medlem men då till ett rejält lägre pris, inte helt fel.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  juni 15, 2018 kl. 4:32 e m

  Min extremt okunnige käre vän Bert. Jag har ingen aning om dina alkoholvanor men ibland verkar det som om du skriver under rusets inflytande. Antingen m är du genuint okunnig eller så är dina inlägg resultatet av överkonsumtion. Det är tämligen meningslöst att debattera med en person som inte har en aning om vad han pratar om: Bara ett exempel: Realskolan omfattade 4 år efter att man slutat folkskolans sjätte klass. Detta är lätt att kolla. Utöver detta har jag utbildning som jag kan redovisa om det skulle vara av intresse. Man skit i detta. Det var du som förde CV på tal så man kan tycka att det är du som skall börja presentera dina meriter .Har du inga kan du vända på steken: Visa ditt VC. Nej förresten. Gör inte det.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  juni 16, 2018 kl. 12:09 f m

  Du har helt rätt GK-Lars, det var jag som förde CV på tal, detta efter att du i vanlig ordning svamlar, rackar ner och idiotförklarar alla och envar(exv Lars Bern).
  Du menar på att du bara har 10 års utbildning. Men med tanke på att du är född på tidigt 1900-tal så är det förstås för sin tid en gedigen utbildning. Man måste förstås beakta att halva den studietiden bestod av utantillinlärning av Jobs lidanden, Luthers lilla katekes och psalmbokens alla verser, ja vad annat kunde det bli av sådant.

  Det verkar som att du känner det som att din självutnämnda position som högemålavärldsalltets kloka uggla är hotad och ifrågasatt.
  Detta beror säkert på din alltför för sentida investering som inte tycks ge dig den utdelning du en gång hoppades på och som skulle ge dig en guldkantad tillvaro på ålderns höst. Detta debacle gör förstås att du känner dig missmodig och att nerverna kommer upp på ytan.
  Trots all skit du har levererat till undertecknad under de senaste 13 åren så hoppas jag att det ändå till slut ordnar upp sig för dig på bästa sätt, då främst till fromma för dina närmaste, de kan inte ha haft det allt för lätt.

  Ang mitt CV:själv har jag aldrig framfört i din bloggs kommentarfält att jag skulle ha någon högre utbildning annat än gymnasium och ett antal yrkesutbildningar på den nivån. Dock har jag under lång tid haft möjligheten att ingående studera och i reale sätta mig in i hur det svenska samhället fungerar – slutsatsen av detta mitt samhällsengagemang är att Sverige som påstådd demokrati, rättsstat, välfärdsnation, medborgarjämställdhetens förlovade land mfl floskler inte är annat än en ytterst dåligt utförd illusion. En jävla bluff dolt bakom en som det på håll verkar vara, en vacker kuliss. Vid närstudie av denna kuliss framträder en jävligt solkig och nerskitad dito. Baksidan av densamma är än värre, helt sotsvart.

  Jo ang, citat ”VC” – nu är det nog dags för dig GK-Lars att ta en vit period igen eller åtminstånde begränsa dig till max 14 standardglas per vecka.

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  juni 18, 2018 kl. 6:52 e m

  Min extremt okunnige och föga sanningsenlige vän. Det var ett djävla tjat om mitt CV och min utbildning. Detta är av föga intresse för läsarna men jag kan för dig meddela att studierna inte slutade efter realskolan. Jag har ett antal års skoglig högskoleutbildning ( här åsyftas inte Helgesbo) plus jordbruksutbildning, lärarutbildning mm. så sluta nu för faen att tjata om detta.
  Vad är det för skit som jag levererat till dig de senaste 13 åren? För tretton år sedan visste jag inte vem Bert Julin var .Det var en härlig tid. Eftersom du ljuger och förvanskar är det meningslöst att försöka bemöta dina inlägg. Jag sätter punkt här. Sköt om dig och öka på medicineringen

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  juni 23, 2018 kl. 12:07 f m

  Citat Lars Nygren: ”Eftersom du ljuger och förvanskar”.
  Ljuger och förvanskar jag Bert Juhlin om jag skriver att du Lars Nygren torsdagen den 7 Juni 2018 inför publik kallade mig ”JÄVLA TORSK”?

  Ditt CV imponerar inte – jämfört med Lars Bern är du mer att se som en totalt outbildad, en obildbar.

  Fram till för tretton år sedan var jag lyckligt ovetandes om vem Lars Nygren var, ”det var en härlig tid”.

  Skiten du levererat de senaste tretton åren är av typ ”JÄVLA TORSK”, ”JÄVLA KOMMUNIST”, ”DU SKULLE SLÅS IHJÄL” osv.

  Lars, det är inte bra för din hälsa att exv kombinera alkohol med intag av receptbelagda glad-piller.

  Gilla

  Svara
 • 10. Gröna Köpingen  |  juni 23, 2018 kl. 12:33 e m

  Bert. Du är oförbätterlig. Ta nu och presentera ett enda vittne till ditt påstående att jag den 7/6-18 kallat dig ” Jävla torsk”. Be dem kontakta mig eller ge min namn och adress så vi får reda ut detta. Kan du inte presentera detta så står det klart för var och en att du far med grov osanning. Du får en vecka på dig.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2018
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: