Torka

juli 1, 2018 at 7:56 f m 1 kommentar

Nu har det en längre tid varit så soligt och torrt att även de mest hängivna solbadarna börjar tröttna. ”Fy så torrt och dammigt. ”Nåja . Dammet kan vi leva med men sjunkande grundvatten och  grödor som torkar bort är värre.

Vi aktar oss för att skylla på klimatförändring, för då får vi rabiata klimatförändringsförnekare på halsen. Det blir tjatigt och inte värt att bemöta .Men torrt är det. Det kan ingen förneka.

Det råder också en viss nyhetstorka så uppslagen till blogginlägg är fåtaliga. Visst. Vi kan väl erinra oss att pressens opinionsnämnd fällde Expressen, SVD plus några andra för publicering av namn och bild på de som på bräcklig grund anklagats för sextrakasserier. Vi hoppas att ansvariga utgivare drar lärdom.

Så  har vi naturligtvis också den glada nyheten att Tyskland  åk ur VM. Det var straffet för hånet mot svenska lagledare. Välförtjänt.

Bloggen har stött på medborgare som undrar vart vårt politiska engagemang tagit vägen. Lugn. Det kommer. Vi tillämpar inför detta val en ny taktik. GAS ämnar inte publicera sitt reviderade valmanifest förrän kort innan valet. På så sätt minskar risken för att andra partier skall stjäla våra idéer och göra dessa till sina egna.

I väntan på valet skall vi lansera en liten trevlig ”Dokusåpa” som handlar om en helt vanlig medborgare, behäftad med alla fel och brister som man kan hitta hos en mansperson i medelåldern. En man som lever ett ensamt, torftigt liv vilket gått ut över sinnesstämning.  Vi skall vara helt sanningsenliga, så om vi skulle hitta något positiv skall vi även redovisa detta.

Serien har fått arbetsnamnet” På tvären” vilket förmodligen också blir den slutgiltiga titeln. Vi skriver fortlöpande så att vi kan anpassa handlingen efter rådande förhållande.

Håll ögonen öppna och läs när publiceringen tar sin början. Ni kommer att finna stor belåtenhet över att inse att ni själva har det så ofantligt mycket bättre än denne beklagansvärda existens.

I morgon är det måndag. Härligt!

Entry filed under: Diverse.

Vändpunkt Ännu torrare

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  juli 2, 2018 kl. 3:05 e m

  Hahaha, en ”Dockusåpa” med namnet ”På tvären”.
  Nå vem skulle den d-såpan kunna handla om då, det kan knappast vara någon annan än du själv Lars som har huvudrollen. Detta då karaktärsbeskrivningen av huvudrollsinnehavaren verkar stämma som handen i handsken med dina egna karaktärsdrag, som exv citat: ”behäftad med alla fel och brister som man kan hitta hos en man” vidare ”vilket har gått ut över sinnesstämning” osv.

  Ett tips, du Lars har säkert sett den svenska komediserien ”RENA RAMA ROLF”,(1994 -). Lasse Brandeby hade där huvudrollen som spårvagnsföraren ”ROLF MJUNSTEDT”. Rolfs M:s rollkaraktär var minst sagt kaosartad, fylld av ångest och en briljant gestaltad utstuderad spekulativ offerroll. Men r-karaktären var också fylld med en stor dos av självförhärligande.
  Så Lars, om du vill finslipa din egna karaktär vilket blir din Docusåpa:s huvudrollskaraktär så kika på TV12 där visas ”RENA RAMA ROLF” i repris på måndagskvällarna.

  Rolf M tyckte precis som du Lars Nygren väldigt synd om sig själv. Jag kom att tänka på den ”synd om” likheten mellan dig och Rolf M, detta den 7/6-2018, du minns säkert den dagen väl. Inne i klubbstugan och inför publik spelade du med offerkoftan påtagen upp följande scen, citat:”ingen tycker om mig, jag har inga vänner, alla skäller på mig” osv. Ja, inte nog med detta krälande så fortsatte du klagovisorna med att tigga om pengaallmosor å dito donationer till driften av Högemåla Golf AB.
  Tänkte, de är ju fan att Lars ska tigga av redan betalande medlemmar, varför gör han inte som tiggarromerna gör – alltså, sätter sig och tigger utanför NETTO, ICA ALGOTS, COOP/SYSTEMBOLAGET.

  Visst, ok, det kan väl tyckas vara för jävligt att en hemmansägare, fd lärare, skogsmästare, golfbaneägare, traktor/gräsklipparförare mm ev ska behöva vifta med tiggarskålen inför fattiga svenska pensionärer som knappt har mat för dagen.
  För de flesta svenskar skulle dylikt elände vara en knappt uthärdbar upplevelse, men jag är säker på att Lars skulle klara av detta utan att skämmas det minsta då det har visat sig att han redan har övat på den rollen, bla den 7/6-2018.

  Ha det så gott det går Lars-Rolf!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: