Vedervärdigt väder

juli 20, 2018 at 5:51 f m 2 kommentarer

Värma och torka håller, folk, fä och växtlighet i ett förlamande grepp. Det har gått så långt att även de mest självmordsbenägna soldyrkarna tycker att det kan vara nog nu. Fortfarande finns det kanske någon storstadsbo som inte bekymrar sig, ” Äsch vad rör det mig att det inte finns mat till bondjävlarnas kor. Jag köper mjölk och kött på ICA”

Vi får se hur det går, men vi aktar oss för att skylla på klimatförändringen, som inte finns enligt förnekarna. Vi som uppnått aktningsvärd ålder minns sommaren -59. Då var det torrt.  Året efter regnade det utav bara den. Vi hoppas på repris av detta händelseförlopp nästa år, om vi överlever den olidliga hettan.

Media upplyser om att äldre människor och gravida skall vara försiktiga i den starka värmen. Extra bekymmersamt blir det för de som är både ock.  Gravida, äldre kvinnor lever farligt i hettan. En snedvriden könsfördelning som inte är så smaklig i detta jämlikhetssträvans tidevarv

Fotbolls-VM är till ända. Efter att Sverige och dess övermän, England, blivit utslagna var bloggens engagemang inte så stort. Visst, vi såg finalen och fransosernas seger var nog rättvis. Vi noterade i en tidningsartikel att FIFA riktat kritig mot kameramännen som man tyckte exponerade välväxta kvinnor med tilltalande anletsdrag i för stor utsträckning. Så var det kanske, men varför skall man inte visa det vackra? Jo det anses som sexistisk snedvridenhet.

Något fotbollsevenemang av betydelse kommer inte att stapelavlöpa i Gröna Köpingen inom en snar framtid, men inför Socken- mästerskapen i Rytmisk sportgymnastik i en grannkommun har man kontaktat representanter för Feministiskt initiativ (FI) och erbjudit gratisbiljetter. Andemeningen är att dessa skall hamna i fokus och visa att det inte förekommer någon sexistisk exponering.

Det är fredag och vi önskar våra läsare en trevlig helg. Inte alltför torr, hoppas vi.

 

Entry filed under: Diverse.

Sensationellt Outhärdligt men trösterikt.

2 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  juli 24, 2018 kl. 4:01 e m

  Vad värre är är ju att det finns en hel del ganska snygga deltagare också. Se fram mot tävlingar med enbart Caster Semenya.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juli 25, 2018 kl. 3:27 e m

  Caster Semenya visas ofta i bild. Förmodligen för att hon mestadels ligger i täten. Av någon anledning.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: