Outhärdligt men trösterikt.

juli 25, 2018 at 3:59 e m 1 kommentar

Nu börjar det bli smått outhärdligt. Torrt och varmt till förbannelse. Bloggen finner tröst i det faktum att vi inte är bönder. Djur som tuggar i sig vinterfodret redan nu är en mardröm.

Det som för vår del gör tillvaron uthärdlig är att vi genom lokala experter och dito på riksplanet blivit informerade om att det extrema vädret inte har ett dugg att göra med av människan orsakade klimatstörningar.  Att vi upplever den varmaste julimånaden sedan mätningarna började för 250 år sedan är bara en slump, samma sak med japanska värmerekord.

Nej det finns ingen klimatförändring. Att i stort sett alla stater sluter upp bakom tanken att människan genom sitt agerande håller på att ställa till det å det grövsta är bara trams.  Människan har ingen skuld. Vi bör fortsätta att bränna kol och olja så mycket vi bara orkar. Skulle det trots allt visa sig att alarmisterna har rätt så tröstar vi oss med att vi är hädangångna innan det barkar helt åt helsicke.  Nej. Kommande generationer får ta itu med detta och rensa upp efter oss och försöka ordna allt till det bästa, om det är möjligt.

”Lille-lördag”. Skugga. En kall pilsner. Livskvalitet.

Entry filed under: Diverse.

Vedervärdigt väder Orkeslöst

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  juli 25, 2018 kl. 7:47 e m

  Religiösa människor är det värsta som finns på denna jord, dessa svagsinta tror hellre på ett jordiskt helvete, en djävul och en gud än på vetenskap och empirism.
  Dessa svagsinta tror också att människan är orsaken till att vi nu har en 3 mån lång värmebölja – enligt samma enfaldiga människor var det också människan som var orsaken till att det sommaren 2017(efter midsommar) regnade mer än ett normalår i sydöstra Sverige.
  Tyvärr finns det inget att göra åt dessa vantroende klimathysteriker då de är faktaresistenta, detta deras oförstånd-tillstånd är orsakat av religiös fundamentalistisk påverkan/hjärntvätt.

  Vad är ”klimat” och vad är ”väder”?

  Klimat är de genomsnittliga fysiska förhållandena i atmosfären som temperatur, luftfuktighet, lufttryck, vind, nederbörd mm mätt över en längre tid. För att fastställa att klimatförändringar har skett eller inte används normalt väderdata från en mätperiod som sträcker sig över trettio(30) år.

  ”Väder” är det i nuet aktuella fysikaliska förhållandet i atmosfären, detta varierar oftast men kan ibland vara bestående över en längre tidsperiod av dagar, veckor och månader. Det extremväder som nu är förhärskande i Sverige faller inom variabelnormaliteten om än att tidslängden 3 mån är sällsynt förekommande utifrån de noterade väderdata som finns för de senaste 250 åren, 250 år en kort tid i Sveriges, Nordens och jordens väderhistoria.
  Lilla istiden ca 1350 – 1850, tiden därförinnan Vikingatid är känd för att ha varit varmare än vad det nu har varit de senaste 150 åren, så med all säkerhet har det under vikingatid då och då varit extremväder av samma dignitet som nu råder.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: